Annons
Annons


Nytt badrum drömklapp för villaägare!


Ett nytt badrum eller ett nytt kök står högst upp på villaägarnas önskelista medan trevliga grannar hamnar på sista plats. Det visar Vi i Villas nya undersökning villapanelen.

Vad går villaägarna och drömmer om att tomten ska komma med på julafton? Vilka är de högsta önskningarna som han skulle kunna infria? Så här ser önskelistan ut:

Annons

Villaägarnas drömjulklappar

  1. Nytt badrum 20,7 procent
  2. Nytt kök 20,0 procent
  3. Få trädgården omlagd 13,8 procent
  4. Nytt energisnålt värmesystem 11,4 procent
  5. Få huset ommålat 8,2 procent
  6. Ny inredning 6,6 procent
  7. En pool 5,0 procent
  8. Trevligare grannar 3,2 procent

Bland förslagen på drömjulklappar som bara fått någon enstaka röst märks: En miljon, hustomte och få huset sålt.

Nya kök och badrum kostar ju en slant och frågan är då om någon kommer att uppfylla villaägarnas drömmar? Tyvärr är det kanske inte så troligt eftersom 64 procent av Sveriges villaägare tänker köpa julklappar för mellan 1 000 och 5 000 kronor. Endast tre procent uppger att de tänker lägga över 10 000 kronor på julklappsinköp.

Vad är då viktigast när man köper julklappar?
Att de är personligt utvalda, tycker en majoritet (66,2 procent). Nio procent satsar på att ge bort presentkort som med fördel sedan kan användas på mellandagsrean. Däremot tycker nästan ingen att det är viktigt att köpa julklapparna hos lokala handlare eller att de är ekologiska.

Om undersökningen:
Totalt har 5 701 villaboende från 20 år och uppåt deltagit i undersökningen. Undersökningen genomfördes 11-24 november 2013. Villapanelen är den första oberoende och opolitiska panelen som speglar villaägarnas åsikter inom olika områden. Det är en återkommande undersökning inom olika aspekter i villalivet och initiativtagare är Vi i Villa.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…