Annons
Annons


Nytt för täppan 2016

Det dröjer visserligen ett tag innan du kan plantera fröerna, men nu under lediga dagar passar det kanske bra att planera inköpen inför våren! Färgexpansion är en gemensam nämnare för årets frönyheter från Weibulls! Flera köksväxter och blommor tjusar ögat och väcker smaklökarna med vibrerande färger.


RIngblomma

Ringblomma ’Touch of Red Orange är en lättodlad sommarblomma. Blommans kronblad har mörkröd baksida som framträder tydligt på kvällen då blommorna sluter sig lätt. Kronbladen är ätbara och kan användas som dekoration i maträtter. Foto: Weibulls

Lättodlade tomater

Tomat med härlig färg och matiga, söta och smakrika frukter. De är till en början svartgröna och övergår till rött när de mognar.

Flera  köksväxter och blommor tjusar ögat och väcker smaklökarna med vibrerande färger. Även den ekologiska fröfamiljen får förstärkning, där bland annat chili ‘Cayenne’ låter det KRAV-märkta sortimentet hetta till!

Annons

Ätbar ögonfägnad

Mycket frosttåliga purpurkålen ’Scarlet’ är lättodlad och blir ett dekorativt inslag långt in på hösten.

Heta chili ’Gusto Purple F’ får svarta frukter som övergår i rött vid full mognad. Utöver rollen som smaksättare blir den färdiga plantan med frukter i olika färgstadier en fröjd när den på höstkanten flyttas in för fortsatt skörd inomhus.

Gilla Allas.se på Facebook

Frukterna från matiga tomat ’Indigo Blue Beauty” är inledningsvis svartgröna, men övergår till rött när de mognar.

Ekologiskt mervärde

Inför 2016 kompletterar Weibulls sitt KRAV-märkta sortiment med tre sorter. Första chilin i ekoskaran blir ’Cayenne’, en paprika med stark smak. Cylinderformade moroten ’Berlikum 2’ kan ätas färsk men även kan vinterlagras.

Mest lättodlad av alla är vitaminrik smörgåskrasse som kommer till sin rätt på smörgåsen samt i sallader och soppor.

Stockros

Stockros med stora, enkla nästan svarta blommor. Skapar dramatik och kontrast í trädgården. Blommar andra året från sådd.

Dekorativt i rabatt och kruka

Palettblad ’Rainbow Mix’, är en lättodlad växt med karaktärsfulla blad. Växer lika bra inom- som utomhus och blommar i lila, rosa och vit.

Stockros ’Nigra’ får under sitt andra år stora, enkla och nästan svarta blommor.

Ringblomma ’Touch of Red Orange’ har kronblad som på ovansidan pulserar i varmt orange. När den på kvällskvisten sluter sig lätt framträder den vackert mörkröda undersidan.

Populära perenner

Bästsäljande borstnejlika får nytt sällskap av svartröda ’Nigricans’, som blommar med sammetslikt utseende på stadig stjälk.Orientvallmo ’Red’ bjuder på fantastisk blomning i försommartid.

Nepeta ’Mussinii’ får intensivt blålila blommor i ett grågrönt bladverk. Med sin buskighet passar den utmärkt som kant- och rabattväxt. Kallas ibland för ”kattmynta”, då den har en svag doft som förmår hänföra just katter.

Paljettblad

Paljetteblad ‘Rainbow Mix’ odlas för sina karaktärsfulla blad.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…