Annons
Annons


Nytt ögongodis i täppan

En härlig nyhet bland vårens utplanteringsväxter är den prisbelönta verbenan Lanai Twister Red.


Lysande grann är Verbena, Glandularia Landai Twister Red. Foto: Blomsterfrämjandet/Syngenta

I tävlingen FleuroStar Awards fick verbenan pris för högsta ”wow”-faktor bland nyheterna. Sorten är riktigt ögongodis och bjuder på en oemotståndligt läcker färgkombination med vita, rosa och röda toner på en och samma blomma. Varje enskild blomma har två scharlakansröda övre kronblad och tre picoteefärgade kronblad, vilket betyder att blommans kantfärg är en annan än blommans basfärg.

Annons

Förutom Lanai Twister Red finns ytterligare 20 färger i Verbena Lanai-serien, bland annat Lanai Twister Blue i olika blå toner.

Verbenorna har ett kraftigt buskliknande växtsätt och bildar täta rankor. Bladen är ovala och tandade och blommorna sitter i klasar i toppen på skotten.

De blommar länge och är både lättskötta och lättplacerade. Verbenan trivs i alla väderstreck, bara de får ljus, och även ett blåsigt läge fungerar bra. De vill ha regelbundet med vatten och näring, men stående vatten ska undvikas.

Verbena gör sig fantastiskt bra i amplar och även i samplantering med andra växter i urnor och krukor. Vid samplantering är det viktigt att välja andra starkväxande växter, annars kommer verbenan helt att ta över! När verbenan placeras i ampel döljer blommorna bladen och man får en riktig färgklick!

Klipp verbenan kraftigt innan du åker på semester, för då behöver de mindre vatten och ger blomning långt in på hösten.

Verbenan är en ettårig växt.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…