Annons


Ö-hopping på Hawaii senaste trenden i USA


Den svenska reseboomen till USA fortsätter. Hittills i år har antalet bokningar ökat med över 30 procent hos arrangören MyPlanet. Mest ökar resandet till Hawaii. Den hetaste trenden är ö-hopp på Hawaii med glödande lavaströmmar, blommiga skjortor, knölval-spaning och vandringar i tv-serien Losts fotspår.

Annons

– I takt med att svenska resenärer får allt mer för dollarn, förverkligar allt fler drömmen om att besöka Hawaiis soldränkta stränder och få den traditionella blomsterkransen runt halsen, säger Susanne Ritzén Österberg, VD på MyPlanet.

MyPlanets ö-hopping på Hawaii omfattar tre öar: Oahu, Big Island och Maui med fyra övernattningar på varje ö.

Ö-hoppingen inleds på Oahu med högklassiga restauranger, shopping och glamoröst strandhäng i Honolulu, öde paradisstränder för snorkling och bohemiska tillhåll för surfare. Dessutom finns spännande vandringar i regnskog för att se miljöerna där tv-serien Lost spelades in.

Big Islands, Hawaiis största ö, är resans andra stopp och lockar framför allt med naturupplevelser utöver det vanliga. Här finns stränder, aktiva vulkaner med ökenliknande lavalandskap, regnskog och snötäckta bergstoppar.

Det sista ö-stoppet görs på Maui som har några av världens bästa sandstränder. Vid Molokinikraterna finns ett korallrev med ett myllrande rikt djurliv. Det finns också möjlighet att se knölvalar som tar sig hit under några av vintermånaderna. Öns 3000 meter höga vulkan har bilväg hela vägen upp till toppen. Längs vägen går det att spana efter några av öns paniolos, hawaiianska cowboys.

Klimatet på Hawaii är behagligt och varmt året runt och det fungerar därför lika bra att resa dit på sommaren som på vintern. Det går också att kombinera Hawaii-vistelsen med några dagar i exempelvis New York, San Francisco eller Los Angeles i början eller slutet av resan.

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…