Annons
Annons


Och klara för final i kvällens deltävling är…

En fotbollsspelare, en Idol-vinnare, två mello-veteraner, en rappare och ett gäng debutanter. Där har ni förutsättningarna för kvällens deltävling i Melodifestivalen. Så här tror vår mello-reporter att det går!


after-dark

Av Festival-Johanna Svan
Foto: Stefan Johansson

1. Kizunguzungu – SaRaha

saraha

Melloldebutanten SaRaha är född i Sverige men uppväxt Tanzania, där hon även är en erkänd artist. Och det här är afrikanska rytmer hela vägen. ”You give me Kizunguzungu” betyder ungefär ”du gör mig yr” eller ”du ger mig yrsel”. Och lite snurrig blir jag allt.
Tips: Andra chansen.

2. You Carved Your Name – Swingfly feat. Helena Gutarra

swingfly-helena-guterra

Annons

En skön blandning av rap och nittiotalspop. Dans. Yea, yea. Andra låten i rad utan scenografi. Skönt för Svt-personalen tänker jag. Annars tänker jag inte så mycket mer.
Tips: Utslagen.

3. Weight of the World – SMILO

smilo

Avicii goes mello liksom. Modernt. Kanske lite tråkigt? Men killarna som tog sig till Melodifestivalen från Svensktoppen nästa lär nog få en och annan hjärtröst av den yngre generationen.
Tips: Utslagen.

4. Kom ut som en stjärna – After Dark

after-dark-mello

Klassisk After Dark-låt. Glitter, glamour, plymer, paljetter och snabba klädbyten. Och en Christer Lindarw i högform. Fartfyllt, kul och glatt. Och raka vägen till… Bingolotto? För frågan är om målgruppen som uppskattar detta röstar för fullt genom appen?
Tips: Utslagen.

5. My Heart Wants Me Dead – Lisa Ajax

lisa-ajax

Modern radiopop och pampigt från den före detta Idol-vinnaren. Väldigt mycket röst. Bra helt enkelt. Och ytterligare en stark låt från hitmakarna bakom ”Heroes”.
Tips: Till final.

Läs också: Lisa Ajax om näthatet: Jag har blivit kallad gris hora och slampa

6. Put Your Love on Me – Boris René

boris-rene

Fotbollsspelaren Boris Lumbana från Degerfors IF kan sjunga. Ingen tvekan om det. Och låten svänger. Dansvänlig liksom. Dock inget som sätter sig direkt, vilket kan göra att han tappar röster. Kan dock skrälla.
Tips: Andra chansen.

7. Human – Oscar Zia

oscar-zia

Det är inget snack om saken. För Oscar Zia är det tredje gången gillt som gäller. Och han gör det mer avskalat och nära än tidigare, med en riktigt stark låt han själv varit med och skrivit. Tyvärr svajar Oscars röst lite på genrepet men det gör absolut ingenting. En riktig favorit.
Tips: Till final.

LÄS OCKSÅ


(13)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…