Annons
Annons


… Och så var de bara åtta kvar – final i Grillmästarna!

Vem står kvar när röken lagt sig? I Grillmästarna tävlas det i den inofficiella nationalsporten grillning, och det gäller för deltagarna att ta sig genom tuffa utmaningar när både åtråvärda priser och inte minst äran står på spel. Juryn består utav Christian Hellberg, Karin Andesson och råvaruexperten Michael Riedel.


Bland dessa åtta grillar en allra bäst. Foto: TV4/David Einar

Bland dessa åtta grillar en allra bäst. Foto: TV4/David Einar

Efter en landsvida casting har åtta lyckliga grillentusiaster tagit sig hela vägen till final i Grillmästarna. I tävlingen testas smaksäkerhet, grillteknik och inte minst, kreativitet vid grillen. Vartefter sållas vidbrännarna från de sanna grillkonstnärerna, tills bara en står kvar som segrare efter sex program.

Annons

– Det ska inte hymlas med att det är tufft, de får kämpa som fan. De ska leverera på tid, och det ska vara perfekt för att jag ska vara helt nöjd. Men, jag tycker att nivån på de medverkande är riktigt hög i år – det blir en riktigt underhållande säsong, säger Christian Hellberg.

100 000 kronor till vinnaren

Vinnaren kammar förutom den stora äran att kalla sig Sveriges Grillmästare 2015 även hem 100 000 kronor och får chansen att resa till Alabama, USA, för att träffa för den flerfaldiga världsmästaren i barbeque, Chris Lilly.

– Det var väldigt kul att få se ännu ett gäng ta sig an den här utmaningen! Vi har en riktigt spännande samling grillälskare, alla med olika styrkor och erfarenheter, säger Karin Andersson.

Michael Riedel medverkar som råvaruexpert i programmet för första gången, men har tidigare varit med i bland annat Sveriges skönaste gårdar, då som jurymedlem.

– Min roll går ut på att informera om råvarorna och upplysa deltagarna och tittarna om detaljer som de kanske inte känner till, säger Michael.

Finalisterna i Grillmästarna 2015 är:

  • Amanda Ucar, 18 årig student från Höör. – Jag lagar mat hela tiden och grillar hela tiden. De gånger som jag inte grillar är när min mamma inte orkar med mer grillad mat och inte köper hem kol eller gas, säger Amanda.
  • Hasse Björk, 52-årig mångsysslare från Hassela. – Jag är en person som inte ger upp i första taget och tycker om jakt, och främst då att jaga älg med hund. En stor del av jakten är för mig är att kunna göra allt själv från att träna en valp till att grilla en fin välhängd biff och lägga på tallriken, säger Hasse.
  • Jimmy Hemmingsson, 34-årig inköpare från Torslanda. – Jag har alltid haft ett genuint matlagningsintresse men aldrig grillat i så stor bemärkelse. Men, när min fru var gravid under förra året blev jag tvungen att grilla VARJE dag från maj till september. Därefter väcktes mitt intresse på riktigt! säger Jimmy.
  • Jörgen Hemmingsen, 43-årig hingsthållare från Påarp. – Grillning är en av de stora passionerna i mitt liv och har så alltid varit. Jag grillar allt, året runt. Som person är jag ganska frispråkig och pratar mycket! säger Jörgen.
  • Martin Nordh, 32-årig gruppledare från Falkenberg. – Grilla för mig är inte en hobby, utan en livsstil. Jag äger sex grillar, jag älskar att experimentera och hoppas jag en dag kan öppna en grillrestaurang, säger Martin.
  • Robin Linghage, 33-årig barchef från Kristianstad. – Grillmästarna är ett program där man har roligt framför grillen och lär sig grilla god mat. Jag är med för att vinna, säger Robin.
  • Ulrika Lagerlöf, 44-årig värdepappersadministratör från Märsta. – Jag är en 44-årig mamma som förra året hittade mitt grillintresse tack vare det årets Grillmästarna. Min specialitet har blivit att baka på grillen – bröd, kanelbullar, devils cake, småkakor, efterrätter – ALLT går att göra på grillen, säger Ulrika.
  • Saman Nazar, 36-årig produktionsledare från Hisings-Kärra. – Jag har ett passionerat grillintresse och jag älskar att laga mat för min familj och mina vänner. Den uppskattning jag får från dem efter första tuggan är priceless! Jag är ju trots allt the Grillfather, säger Saman.

Grillmästarna: Onsdag 10 juni, kl 20.00 i TV4.


(60)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…