Annons
Annons


Odla drickbart

Dill, äpple, pepparrot, citronverbena, rabarber, kummin och rosor… Det finns mängder av drycker – med och utan alkohol – som kan smaksättas med örter, kryddor, frukter och bär.


Spritmuseum

Fermenterad spratteldryck, pepparrotssnaps, kombucha på vitt te och rosor, spelt-kvitten vatten är några av de favoritrecept som Petter Nilsson, kökschef, och Erika Lindström, restaurangchef på Spritmuseum, delar med sig av.

I Spritmuseums nya utställning ”Berusande trädgård: Odla drickbart”, som vänder sig till både odlings- och dryckesintresserade, får besökarna en rad tips på smaksättning, kryddning och framställning av egna drycker, det vill säga att göra det odlade drickbart.

Annons

Utställningen belyser även odlandets och trädgårdslivets betydelse för människor genom tiderna – om längtan, planering, vårkänslor, lust, lek och avkoppling, men också om nytta, hälsa och arbete.

Receptsamling

Fermenterad spratteldryck, pepparrotssnaps, kombucha på vitt te och rosor, spelt-kvitten vatten är några av de favoritrecept som Petter Nilsson, kökschef, och Erika Lindström, restaurangchef på Spritmuseum, delar med sig av i den receptsamling som tagits fram till utställningen. Dryckerna är smaksatta med sådant som växer i skog och mark och trädgård, eller på exotiska platser runt om i världen.

Söndagen den 28 februari är det fri entré till Spritmuseum samt en liten minimässa med smakprover på olika drycker.

Var: Spritmuseum i Stockholm

När: 26.2 2016–januari 2017

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…