Annons
Annons


Odla egen mirakelfrukt


mirakelfrukt

Hej!

Jag har köpt några frön av mirakelfrukten, Synsepalum dulcificum, och undrar om det funkar att odla den inomhus? Kommer den att ge frukt och hur ska den skötas?

Med vänlig hälsning Katarina Lindström

Annons

Hej Katarina!

Mirakelbär har länge fascinerat både forskare och konsumenter med sin märkliga egenskap att förvandla sur smak till sött.  Bärets protein miraculin lurar tungans smaklökar att uppfatta sura och beska smaker som söta. Effekten varar någon timme.  Jag vet att frön har varit svåra att få tag på och får gratulera till att du lyckats! För oss andra kan bäret köpas frystorkat eller i tablettform.

Gilla Allas.se på Facebook

Mirakelbusken härstammar från tropiska Västafrika, vilket ger en fingervisning om hur du ska odla växten. Så i humusrik jord och hålla tropiskt varmt och fuktigt tills det grott. I naturen blir det en hög buske som ger två skördar per år. På våra breddgrader får mirakelbusken odlas i rejäl kruka som kan stå ute sommartid, men i rumstemperatur med tillskottsbelysning om vintern. Duscha ofta vintertid för att hålla hög luftfuktighet. Räkna med ca 3 år tills plantan blommar och får bär.

Lycka till!

Hälsar Karin Elmberg, trädgårdsredaktör på Allas

Vill du ställa en fråga till vår trädgårdsredaktör? Klicka här.


(4)
(0)


Annons

 • Miew

  var har du köpt Mirakelfruktens frö??
  skicka meddelande till mig på facebook är du snäll.
  Tack!
  http://www.facebook.com/miew.onlaor

 • MOrlgum

  Eller skriv här så att alla kan läsa =)

 • Markus

  Kan man fråga vart du har fått tag på fröna? 🙂

 • Allas redaktion

  Hej! Eftersom Katarina inte har svarat så har vi försökt ta reda på var man kan köpa dem. men tyvärr hittar vi ingen information om det någonstans.

 • Allas redaktion

  Hej! Eftersom Katarina inte har svarat så har vi försökt ta reda på var man kan köpa dem. Men tyvärr hittar vi ingen information om det någonstans.

 • Allas redaktion

  Hej! Eftersom Katarina inte har svarat så har vi försökt ta reda på var man kan köpa dem. Men tyvärr hittar vi ingen information om det någonstans.

 • gäst
 • PSILOCYBE

  Finns frön på tradera 🙂


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…