Annons


Ökad trend bland män att gå på kurs

Allt fler män intresserar sig för att gå på kurs – något som traditionellt varit betydligt vanligare bland kvinnor.


matlagningskurs

 

Nu släpper Medborgarskolan Stockholm höstens kursnyheter, med fokus på att erbjuda upplevelser som kan locka alla typer av stockholmare, oavsett kön. Bland annat genom att testa livet som jazztrummis, lära sig mer om rymden och få reda på hur smart ens hund egentligen är.

Annons

Återkommande kursfavoriter inom ämnen som exempelvis språk, musik och mat kompletteras ständigt med nyheter som speglar vad som är hett, intressant och på gång inom olika områden.

Kursverksamhet lockar allt fler män
Förra året märktes ett ökat kursdeltagande bland män på Medborgarskolan. Totalt valde 3398 män att gå på kurs eller föreläsningar genom Medborgarskolan, en ökning på 260 personer jämfört med tidigare år. Populärast var områdena mat och språk – där hela en tredjedel av deltagarna var män.

– Det är jättekul att fler män upptäcker kursverksamhet, även om vi märker av stora skillnader på vilka kurser som män går på jämfört med kvinnor. Generellt så tenderar männen i högre utsträckning att välja kurser som är nyttobaserade snarare än upplevelseorienterade. Årets kursprogram är brett och varierande och vår förhoppning är att alla, oavsett könstillhörighet, kan hitta något som gör dem nyfikna och intresserade, säger Eva Levin, verksamhets- och utvecklingschef på Medborgarskolan i Stockholm.

I höstens kursprogram finns kurser och föreläsningar inom många ämnesområden för barn, vuxna, äldre och familjer. Bland annat erbjuds möjligheten att lära sig mer om rymden och i ett exklusivt studiebesök i Kiruna får man ta del av rymdteknik och forskning.

Några kursnyheter är:

Spela i band – jazz, blues, reggae, rock eller country.
Toastmaster på festen.
Friluftsmat.
Botanisk illustration.
Svetslicens.


(7)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…