Annons
Annons


Okej att vara ensam – men inte i karaokebaren!


En ny studie genomförd av SIFO visar människors uppfattning och attityder kring ensamhet. Undersökningen visar att de flesta tycker det är okej att vilja vara ensam (91 procent).

Samtidigt anger 8 av 10 att det är viktigt för dem att umgås med andra. Den vanligaste ensamaktiviteten är träning, medan det man allra minst vill göra ensam är att sjunga karaoke.

Annons

SIFO-undersökningen besvarar bland annat frågor om hur ofta man känner sig ensam, hur social man uppfattar att svenskar i allmänhet är, vilka aktiviteter man kan tänka sig att utföra ensam och huruvida viljan att vara ensam uppfattas som något negativt eller ej.

Gilla Allas.se på Facebook

Fakta från undersökningen:

  • Hela 67 procent av svenskarna uppger i undersökningen att det händer att de tränar ensamma, 18 procent att de ibland går på bio ensamma och 17 procent att de ibland äter middag ensamma på restaurang.
  • Endast 8 procent av svenskarna går på pub, klubb eller krog själva. Det är vanligare bland män, där hela 14 procent uppger att de besökt krogen helt utan sällskap. Motsvarande andel för svenska kvinnor är 3 procent.
  • Endast 1 procent uppger att de går på stand-up eller sjunger karaoke ensamma, vilket troligtvis gör dessa till Sveriges ovanligaste ensamaktiviteter.
  • Personer i Småland, på Gotland och på Öland har svårast att göra saker utan sällskap. Hela 30 procent uppger att de aldrig gör något av ovanstående ensam.
  • Personer i Göteborgsområdet är de som i störst utsträckning kan tänka sig gå på stand-up utan sällskap (6 procent), att jämföra med riksgenomsnittet som ligger på 2 procent

Fakta om SIFO undersökningen:
Målgrupp: Allmänheten, 18 år och äldre. Metod: Webbenkäter i TNS Sifos Onlinepanel. Fältperiod: Mars 2014. Antal intervjuer: 1755.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…