Annons
Annons


Öl och festligheter i europeiska storstäder i år

Att resa till en storstad är inte bara shopping, restauranger och muséebesök. Många kan också tänka sig att resa till en storstad för att besöka en mat- eller dryckesfestival. Här har vi samlat roliga happenings i nio av Europas storstäder!


Prost!

Om svenskarna reser till en storstad för att besöka ett evenemang kan nära 5 av 10 svenskar tänka sig att resa till en stad där det arrangeras en mat- eller dryckesfestival. Det visar Vings Resepanel där över femtusen personer har svarat på frågor om evenemang i storstäder. I Vings utbud av city-resmål finns många storstäder med populära ölfestivaler. Bland de mest kända är Tysklands största ölfestival, Octoberfest, som arrangeras i München varje år och som lockar besökare från när och fjärran.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Nedan har Ving samlat tips på ölfestivaler som äger rum under året i storstäder i Europa.

Tips på ölfestivaler

München: Munich Octoberfest, 19 september-4 oktober 2015. Tysklands största ölfestival och en mycket välkänd fest som anammats världen över. Parader, sång och dans och de miljontals ölsejdlar, korvar och grillade kycklingar som serveras gör den dryga två veckor långa festivalen till en oförglömlig upplevelse.

Prag: Czech Beer Festival, 7-23 maj 2015. Den tjeckiska ölen är vida känd och under den 17 dagar långa ölfestivalen i Prag serveras över 100 olika märken av inhemskt öl. Därutöver utlovas live-musik, mat och härlig atmosfär.

Budapest: Buda Castle Beer Festival, 11-14 juni 2015. Fyra dagar lång festival där över 200 olika inhemska och internationella ölsorter serveras. Ett tips är att testa den ungerska ölen Korty som sägs vara en riktig specialitet.

Amsterdam: Pint Bobier Festival, 23-25 oktober 2015. Nederländernas största ölfestival där man kan prova över 50 olika sorters öl. Festivalen håller på i dagarna tre och lockar årligen närmare 100 000 besökare.

Berlin: The International Berlin Beer Festival (Berliner Bierfestival), 7-9 augusti 2015. Med över 750 000 besökare årligen är Berlins ölfestival verkligen värt ett besök. Här servereas cirka 1 800 olika ölsorter och bryggerier från 80 länder deltar i festligheterna.

Bryssel: Belgian Beer Weekend, 4-6 september 2015. I hjärtat av Bryssel vid Grand Place arrangeras varje år denna stora ölfestival för att hylla det belgiska ölet. Botanisera bland över 200 olika ölsorter från både kända och mindre kända bryggerier och delta i folkfesten.

London: Britain’s Biggest Beer Festival, 11-15 augusti 2015. I sann brittisk anda med öl, pub-lekar och live-musik arrangeras denna ölfestival i närheten av Olympia i London. Festivalen är Storbritanniens största och lockar med ett stort utbud av olika lokala och internationella ölsorter.

Köpenhamn: Copenhagen Beer Festival, 28-30 maj 2015. På historisk mark i Carlsbergs gamla lokaler i Köpenhamn hålls den danska huvudstadens populära ölfestival. Här kan öl-entusiaster lära sig mer om produktionsprocessen och prova på öl från både väletablerade märken och uppstickare. Här serveras nämligen över 800 ölsorter.
Resepanelen är en kanal mellan reseintresserade och semesterarrangören Ving. Det är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Den här panelen har besvarats av cirka 5 385 personer som är medlemmar hos Ving, varav 5 219 personer har svarat på frågor om evenemang i storstäder. Urvalet är ett sk bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät. Undersökningen genomfördes i januari 2015.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…