Annons
Annons


Gott på påskbordet! Frittata med färskrökt lax


ugnsomelett med spenat och lax.

Perfekt påskmat! Ljuvlig ugnsomelett med spenat och lax.

ca 20 rutor, 8–10 bufféport
Tid: ca 25 min

1 påse färsk spenat (200–250 g)
smör till stekning
salt, peppar
50–75 g riven västerbottensost
8 ägg
8–10 skivor färskrökt lax

Garnering:
persilja, gräslök

Annons

1. Fräs spenaten mjuk i smör tills all vätska dunstat. Krydda med salt och peppar.
2. Fördela spenaten i bakpappersklädd form, ca 20×30 cm, och lägg på ost. Vispa bara precis ihop äggen med salt och peppar. Häll äggen i formen och grädda i 175° tills frittatan precis stannat, 12–15 min.
3. Låt svalna och skär i rutor. Lägg upp på fat och garnera med lax. Garnera med persilja och gräslök.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra laxrecept hittar du om du klickar HÄR.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…