Annons
Annons


Öppet till tusen

Söndagen den 12 augusti arrangeras Tusen trädgårdar i hela landet av Riksförbundet Svensk Trädgård, Gunnel Carlsons Trädgårdsriket och Studiefrämjandet. Alla är välkomna att besöka de öppna trädgårdarna mellan kl 10 och 17.


Trädgård i Blåvikssjön

Mariana Mattssons trädgård, Blåviksjön Foto: Gunnel Carlson

För att hitta öppna trädgårdar kan du kika in på Trädgårdsriket. Klicka på fliken Tusen Trädgårdar 2012, välj karta och landskap. Det finns tydliga markeringar så det är enkelt lägga upp sin rutt.

Annons

Det finns också en app för mobilen att ladda ner och då finns kartan till hands i mobilen. Med den är det enkelt att lägga upp en överskådlig rutt med kartor som gör det lätt att hitta till besöksträdgårdarna.

Gilla Allas.se på Facebook

Appen laddas ner från Appstore och kostar 49 kronor. Allt annat i Tusen Trädgårdar är gratis.

 Vissa trädgårdar kan också ha öppet lördagen den 11 augusti så håll utkik.

Som exempel kan nämnas att i Gunilla Fridolins trädgård vid Högåsplatsen ovanför Götaplatsen i Göteborg arbetar trädgårdsmästare Kent Börjesson för fullt med att iordningsställa trädgården. Den 12 augusti kommer allmänheten kunna beskåda en otroligt varierande artrikedom av växter, vissa sällsynta som näsduksträd, tulpanträd, gulblommande magnolia, snödroppsträd och mycket mer.

Tusen Trädgårdar arrangeras i hela landet av Riksförbundet Svensk Trädgård, Gunnel Carlsons Trädgårdsriket och Studiefrämjandet.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…