Annons


Öppna insektshotell

Locka nyttiga pollinerare som fjärilar, bin, humlor och nyckelpigor till din trädgård genom att bjuda dem på hotell. Ett insektshotell är en fantastisk boplats för många av våra värdefulla insekter.


insektshotell

Bjud in insekterna till trädgård genom att öppna ett hotell.

Dina pollinerarvänner är viktiga i trädgården, eftersom de förbättrar skörden av frukt och bär, samt hjälper till att bekämpa skadeinsekter.

Blomsterlandets insektshotell kan erbjuda insekter som solitärbin (vildbin), nyckelpigor och fjärilar en chans att bosätta sig och söka skydd. Många insekters naturliga livsmiljö har försvunnit på grund av förändringar i miljön. Detta är ett sätt hjälpa dem att hitta en boplats och en plats att söka skydd.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Insektshotellet är indelat i flera rum, exempelvis med kottar, träpinnar med borrade hål, och bamburör för att locka till sig olika slags gäster. Ett av rummen är särskilt anpassat för fjärilar.

Insektshotellet kan sättas upp från tidigt på våren till sent på hösten, eftersom insekterna använder hotellet på olika sätt, även som skydd för kylan.

Placering av insektshotellet

Välj ett skyddat läge, gärna i öst, så att det får morgonsol. Sätt upp insektshotellet på en husvägg, grindstolpe eller staket 1–1,5 meter från marken. Hotellet ska helst placeras i närheten av blommande växter eller träd och gärna till exempel ett fågelbad.

Plantera växter som attraherar fjärilar och insekter – då ökar chansen att pollinerare söker sig till trädgården.

Insektslockande växter: Lavendel, jätteverbena, kryddtimjan, kryddsalvia, fjärilsbuske, röd rudbeckia, syrén, fruktträd, rosor och bärbuskar.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…