Annons
Annons


Örtfilé med pepparrotssmör


fylld fläskfilé

Härlig filé fylld med örter serveras med ugnsrostade grönsaker och pepparrotssmör.

4 port
Tid: ca 1 tim

500–600 g fläskfilé
1 1/2 dl hackade blandade örtkryddor (persilja med ex oregano, mejram, timjan, basilika)
salt, peppar
smör och olja till stekning
8 potatisar
2 rödlökar
1 fänkålsstånd
1 orange paprika

Annons

Pepparrotssmör:
50 g smör
ca 2 msk riven pepparrot i tub
1 nypa socker
1 nypa salt

1. Rör samman pepparrotssmöret, smaka av med salt och socker.
2. Putsa filén. Skär med vass kniv längsmed filén så att det blir en ficka. Fyll fickan med hackade örtkryddor. Krydda med salt och peppar. Bind om filén med steksnöre. Bryn den runtom i smör.
3. Skala potatis och lök och skär i klyftor. Dela fänkålen och paprikan i mindre bitar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Ringla över olja, strö över salt (gärna flingsalt) och peppar. Stek i 225° ca 20 min, sänk sedan temperaturen till 175°, lägg på filén och stek ytterligare ca 20 min eller till 65–68° innertemperatur. Ta upp filén, rulla in den i folie och låt vila några min.
4. Skiva filén, servera grönsaker och pepparrotssmör till.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra recept med fläskfilé hittar du om du klickar HÄR»»

 


(3)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…