Annons
Annons


Oscar Zia: Det är extra nervöst denna gången!

Oscar Zia, fortfarande blott 19 år, känns redan som en veteran i Melodifestivalsammanhang när han i år för tredje gången kliver upp på Melodifestivalscenen. Denna gång med bidraget ”Human".


oscar-zia

Av Festival-Johanna Svan
Foto: Stefan Johansson

Tredje gången gillt Oscar, hur känns det?
– Det känns annorlunda på något sätt. Mer på riktigt än vad det har gjort innan. Och mer som jag!
Dels för att jag varit med och skrivit låten själv men också för att det finns så mycket känsla och så mycket starka band till låten.

Annons

Beskriv dig själv med tre ord.
Glad, målmedveten, lättsam.

Berätta om låten.
Låten är en ballad som jag skrivit tillsammans med Victor Thell och Maria Smith. Detta är den första låten jag har varit med och skrivit. Låten är väldigt intim som sedan växer med mycket energi.

Gilla Allas.se på Facebook

Berätta om ditt scenframträdande för alla som inte sett det.
Scenframträdandet är väldigt avskalat, mycket fokus på sången och låten. Men såklart med lite finess. Och jag kände att jag lyckades med det på genrepet, jag är väldigt lugn och trygg. Det var så roligt!

oscar-zia-johanna-svanDu har tidigare berättat för mig att det är extra nervöst den här gången, varför?
– Jag har varit nervös tidigare, tänkt på hur folk ska reagera över låten och om det är en för stor förändring mot vad jag gjort tidigare. Men nu efter genrepet så känner jag att oavsett hur det går i morgon så kommer jag att vara supernöjd och jag står för mitt nummer till 100 procent!

Det surras väldigt kring dig på sociala medier just nu, hur favorittippad känner du dig?
– Jag försöker koppla bort och inte tänka på sånt. Men jag är såklart otroligt smickrad och är det så att folk tycker om detta så blir jag otroligt glad!

Oscar Zia debuterade för TV-publiken redan som 16-åring när han hösten 2012 medverkade i X-Factor där han kom på åttonde plats. Sedan gick det fort, en som uppmärksammade hans X-Factor-medverkan var Behrang Miri som bjöd in Oscar att tävla med honom i Melodifestivalen 2013 med bidraget ”Jalla Dansa Sava”.

Strax efter hans mello-medverkan kom frågan om att vara med och tävla i ”Let’s Dance”, där Oscar kämpade hårt och tog sig till final men fick se sig slagen av Markoolio.

Oscar har alltid drömt om att bli artist och parallellt med hans gymnasiestudier spenderades all tid i studion. Våren 2014 fick han chansen att stå på Melodifestivalscenen som soloartist med låten ”Yes we can”. Oscar gick direkt till final och slutade på en åttonde plats.

Oscar har nu avslutat sina studier och återfinns till vardags på Sveriges Radio P3 där han på dagtid sidekickar Farah Erichsen i ”Relationsradion”.  Till sommaren checkar Oscar in på Diggilootåget som har premiär den 18 juni i Göteborg.

Men först gäller alltså Melodifestivalen och i kväll kliver Oscar Zia ut på scenen som bidrag nummer 7 med låten ”Human”.

Melodifestivalen deltävling 3: Svt lördagen den 20 februari klockan 20.00.

LÄS OCKSÅ


(27)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…