Annons
Annons


Bjud på Ulrikas ostfyllda kycklingfiléer

Fyll filén med ost och stek den saftig i ugn. Servera med härlig sallad på tabouleh-vis och paprikasås med mandel. Smakrikt och spännande.


Bjudgod påskmat.

Ostfyllda  kycklingfiléer

4 port
40 min
870 kcal per port

1 pkt halloumiost, 150 g
olja till stekning
600 g tunna kycklingfiléer
4 msk salsa romesco
1/2 dl melonkärnor
1 kruka sallad
lite färsk persilja och timjan

Annons

Salsa romesco-sås:
100 g skållad mandel
250 g grillad paprika på burk
1 msk rödvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
1 tsk salt
1 dl olivolja
1/2 dl solrosolja

Blomkålstabouleh:
1 litet blomkålshuvud
1/2 röd paprika
1/2 orange paprika
1/2 dl strimlad purjolök
1/2 dl hackade färska örter, t ex persilja, basilika, timjan
2 msk olivolja
1/2 citron, saften
salt, svartpeppar

1. Lägg alla ingredienserna till salsan, utom oljorna, i en mixer. Tillsätt oljorna i en tunn stråle och mixa samtidigt till en slät sås. Låt stå svalt fram till servering.
2. Skiva halloumin och stek någon min i olja. Gör ett snitt i kycklingfilén och lägg i halloumi eller lägg osten över kycklingen. Lägg lite salsa romesco på osten, toppa med melonkärnor. Salta och peppra. Ugnsstek i 200° i 20 min.
3. Riv blomkålen och lägg i en skål. Skär paprikan i små 
bitar och blanda ner i blomkålen med purjolök, örter, olja, citronsaft, salt och peppar. Lägg sallad på ett fat och lägg kycklingen över.
4. Servera med salsa och blomkålstabouleh. Garnera med persilja och timjan.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas kalkon med getostgratinerade päron

Vill du gå Ulrikas Kickstart kurs online? Färdiga menyplaner och inköpslisor! Enkla och goda recept! Klicka här för att läsa mer!


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…