Annons
Annons


Sveriges godaste muffins


Ostmuffins med krabbfyllning

Tack alla bakglada som deltagit i vår muffinstävling. Ni har skickat in fantastiskt goda och spännande förslag, och vi har smakat den ena läckerbiten efter den andra. Faktiskt så många att vi inte kunde utse bara fem vinnare som det var tänkt, utan dessutom ett sjätte bonuspris.
I Allas nummer 10 publicerade vi alla vinnarrecepten. Här bjuder vi på ett ett smakprov inskickat av Amanda Bach i Landskrona. Baka, smaka och bjud!

Annons

Muffins med krabba och färskost
12 st
Tid: ca 30 min

280 g vetemjöl (ca 4,6 dl)
1–1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 stort ägg
1–1/2 dl yoghurt 10–%
1–1/2 dl crème fraiche
25 g cheddarost
2–3 msk hackad persilja
2–3 msk hackad dill

Fyllning:
200 g krabbkött på burk, väl avrunnet
225 g färskost av philadelphiatyp
2 msk majonnäs
sallad

1. Sätt muffinsformar i en muffinsplåt. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt, sikta ner allt i en stor bunke.
2. Vispa ägget lätt i en separat skål, rör ner yoghurt, crème fraiche, riven ost och hackad kryddgrönt. Blanda ner mjölblandningen i äggröran till en jämn smet.
3. Fyll smeten i muffinsformarna till ca 2/3. Grädda i 200° ca 20 min tills de höjt sig och fått fin färg.
4.  Förbered fyllningen under tiden. Finfördela krabbköttet i en skål, rör ner färskost och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Förvara fyllningen i kylen.
5. Låt muffinsen svalna till rumstemperatur på bakgaller. Dela muffinsen, gröp ur lite i bottnarna och fördela sallad och fyllning ovanpå. Sätt på locket och servera genast.
6. Låt muffinsen svalna till rumstemperatur på bakgaller. Dela muffinsen, gröp ur lite i bottnarna och fördela sallad och fyllning ovanpå. Sätt på locket och servera genast.


 Namn: Amanda Bach.
Ålder: 20 år.
Bor: Landskrona.
Jobb: Studerar fysiologi och är vattengympaledare.
Hur kom du på receptet?
– Några vänner skulle komma över och jag ville bjuda på något roligare än tacos. Därför testade jag matmuffins. Eftersom jag hade krabba hemma provade jag med det som fyllning.
Vad är viktigt att tänka på när man bakar dem?
– Att ta god tid på sig. Då blir de bäst.
Vilken bagartyp är du?
– Den spontana. Jag provar mig fram, lägger till och ersätter. Ibland blir det lyckat, men inte alltid. Jag bakar några gånger i veckan, både kakor och bröd.


(1)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…