Annons
Annons


Ostpaj till kräftorna

Ingen kräftskiva utan en riktigt god ostpaj! Här får du recept på en riktig klassiker som snabbt blir gästernas favorit!


ostpaj med västerbottensost

Perfekt till kräftorna. Smakrik ost ger stuns till pajen.

4–5 port
Tid: ca 45 min

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
75 g smör
ca 1 dl kesella

Fyllning:
1 skivad purjolök
1/2–1 röd pepparfrukt
smör till stekning
salt, peppar
3 ägg
175 g keso
200 g riven västerbottensost eller annan smakrik ost
chilipulver
3 paprikor i olika färger

Annons

1. Blanda samman degen i en matberedare eller för hand. Kavla ut degen efter formen, ca 26 cm i diam. Nagga och ställ in i kylen i ca 30 min.

2. Fräs purjolök och urkärnad, tunt skivad pepparfrukt mjuka i smör. Krydda med salt och peppar. Låt svalna.

3. Vispa upp äggen och blanda med keso, purjolöksblandningen och riven ost. Smaka av med kryddor. Häll blandningen i pajskalet och grädda i 200° ca 30 min eller tills den stannat.

4. Dela och kärna ur paprikorna och skär dem i kvartar. Lägg på bakpappersklädd plåt med skinnsidan uppåt. Grilla i 250° tills skalet börjar svartna. Ta ut dem och lägg en fuktig handduk över tills de svalnat. Dra av skalet och skär i mindre bitar. Lägg på pajen eller runtom.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fynda snyggaste uppläggningsfatet till kräftskivan från oss!

Det vackra uppläggningsfatet i keramik mäter ca 30 x 40 cm och är helt perfekt för kräftskivan!

Bara tre dagars leverans! Beställ det här!


LÄS OCKSÅ


(1)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…