Annons
Annons


Outtrigger: Extra kul att vi är först!


Bandet Outrigger

Pressbild. Bandet Outtrigger tävlar i Melodifestivalens deltävling 3 i Göteborg den 15/2 med låten ”Echo”. Upphovsmän: Joy Deb, Linnéa Deb, Anton Malmberg Hård Af Segerstad, Outrigger.

Vad säger ni om årets startfält i er deltävling?

Årets startfält i vår deltävling är verkligen imponerande. Riktigt bra artister bestående av en blandning av olika genrer, en del debutanter och en del ”gamla rävar”. Känns som att det kommer bjudas på allt mellan himmel och jord av ett gäng riktigt duktiga artister. Sen känns det extra kul att vi är först ut i deltävlingen och att vi kommer dra igång hela delfinalen med ett spektakulärt nummer!

Annons

Vad är det roligaste med Melodifestivalen?

För oss som nykomlingar är allt så otroligt häftigt, spännande och roligt. Vi har inte ens varit i närheten av den här världen tidigare så allt vi upplever, upplever vi för första gången. Allt från att prova kläder, till att göra intervjuer, till att delta på presskonferenser är oerhört roligt. Det roligaste kommer nog bli att, under en hel vecka, få hänga med gänget i vår deltävling, utbyta erfarenheter och lära sig av varandra för att sedan avsluta veckan med 3 minuters show inför ett fullsatt Scandinavium och fyra miljoner tv-tittare.

Hur förbereder ni er?

Vi försöker förbereda oss på så sätt att vi ställer in oss på att vi kommer ha några riktigt roliga, men tuffa, veckor framför oss. Vi övar på vårt nummer, kollar kläder, tränar, tar bandbilder, samtidigt som vi förbereder oss på att inte ta åt oss personligen om det är så att media och hela svenska folket skulle hata oss;) (glimten i ögat). Vi försöker helt enkelt vara så förberedda som möjligt, både fysiskt och mentalt på vad som komma skall.

Något speciellt ni gör precis innan framträdandet?

Detta kan låta lite klyschigt, men innan vi går på scenen brukar vi samlas i en ring, ta ned varandra på jorden, samla tankarna och lägga fokus på vad som ska göras och peppa varandra. En del brukar stretcha eller göra armhävningar och så innan vi samlas i ringen för att man inte ska komma ut överladdad på scenen. Brukar fungera!

Er egen favoritlåt genom tiderna i Melodifestivalsammanhang?

Det är svårt att säga någon speciell favorit, men självklart ser vi Robin Stjernbergs ”YOU” som en av de starkare och en av de låtarna som vi har en stark relation till. Men så klart har vi giganter som ABBA som också har bidragit till favoritsamlingen.

(Den som har svarat på detta heter Timmy Andersson och är gitarrist i bandet.)


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…