Annons


Fyra övningar som bäddar för sensuellt sex!

Yoga är bra för ditt sexliv! De här övningarna är hämtade från Karin Björkegren Jones bok ”Yoga Erotica”.


Öronmassage kan vara sensuellt. Foto: IBL

1. Massera öronen

Vad: Att massera varandra och verkligen utforska sin partner är väldigt uppskattat och här får du tips på en öronmassage som 
kan aktivera den sexuella energin.
Hur: Öronen hänger ihop med njurarna, enligt den kinesiska medicinen. För att öka energin i njurarna är det bra att massera öronen. Där finns över 120 tryckpunkter som genom att de
masseras också aktiverar den sexuella energin. Det är säkert också därför som förälskade par smeker, slickar och nafsar varandras öron.
Massera bakom och ovanför örat, placera sedan örat mellan pekfingret och långfingret och massera örats rot. Dra sedan lite 
i örsnibbarna.

Annons

Synkroniserad andning. Foto: Anneli Hildonen/
© LUX Publica

2. Synkroniserad andning

Vad: Synkroniserad andning är ett fint sätt att skapa starkare erotiska band mellan dig och din partner. Det är nyckeln till ett öppet och kärleksfullt yogiskt parförhållande. Ni andas med varandra och hittar en gemensam andningsrytm, ni förenas på ett harmoniskt sätt, vilket kommer att göra er relation mer innerlig.
Det sägs att om man använder sig av tekniken synkroniserad andning förenas njutning, glädje och empati och påskyndas vår psykiska, mentala och andliga utveckling. Helst bör man göra det här minst en gång i veckan för att uppnå slutmålet, att de båda älskande blir ett.
Hur: Sätt er rygg mot rygg. Försök att sträcka på ryggen så att ingen lutar sig mot den andre, utan snarare att era ryggar nuddar varandra. Låt andetagen vara långsamma och djupa och känn hur era andetag flyter in i varandra, blir synkroniserade och i samma takt. Att ni verkligen andas tillsammans. Den som andas snabbast får följa den andres andningsrytm.

Ställning med hoptryckta lår. Foto: Anneli Hildonen/
© LUX Publica

3. Ställning med hoptryckta lår

Vad: Man ska inte lura sig och tro att det är ställningen som är det viktigaste i kärleksakten. Men om du är van att böja och bända din kropp så är ställningarna som presenteras här inte helt olika dem på yogamattan. Många av ställningarna 
i Kama Sutra är inspirerade av hathayogan.
Tänk på att bara en liten förändring i en rörelse 
kan förändra hela ställningen och känslan. 
Ge därför stillheten en möjlighet – stanna upp, 
ligg still i rörelsen och känn efter.
Hur: Kvinnan ligger på rygg med benen uppsträckta samtidigt som hon pressar ihop låren. Fötterna på ena sidan av mannens nacke. Genom att hon pressar ihop sina ben blir ställningen intensiv. Kvinnan kan helt enkelt variera rytmen liksom penetrationens djup genom att ändra ställningen på sina ben.

Lotusställningen. Foto: Anneli Hildonen/
© LUX Publica

4. Lotusställningen

Vad: Att sitta i lotus är ett av yogans mål och också en ställning som ofta förknippas med yoga. När man kan sitta i lotusställning är höfterna öppna vilket gör att knäna faller lätt åt sidorna och öppnar sig som ett blomblad. Lotus är en av de mest avancerade så det kan vara bra att öva på den lite själv innan man prövar den i ett samlag.
Hur: Mannen ligger på rygg och kvinnan sitter ovanpå honom med benen i skräddarställning. Han kan hålla henne om midjan och röra henne bakåt och framåt. Hon kan också vicka på höfterna och krama om honom med sina kärleksmuskler.

Av Annika Nilsson

Vill du få ett bättre, roligare och sinnligare sexliv?

Testa vår online-kurs ”Lekfullt Tantrasex”!

Läs mer om kursen här!

DU FÅR:

 • En kurs i 12 delar
 • 9 praktiska övningar
 • 10 inspirerande filmer

  Lära dig om:
 • Närvaro
 • Andning
 • Ögonkontakt
 • Beröring
 • Sexuell energi
 • Ett tantriskt sexuellt möte


(10)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…