Annons
Annons


Owe Thörnqvist vidare till final i Melodifestivalen!

Snart 88-åriga Owe Thörnqvist skrällde i den tredje deltävlingen av Melodifestivalen i Växjö och gick direkt till final. Till final gick också favorittippade Robin Bengtsson.


Den snart 88-årige Owe Thörnqvist skrällde rejält i Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö när han tog sig direkt till final. Det här är första gången han deltar i Melodifestivalen och på förhand var han långt nere på tipsbolagens odds över vilka bidrag som skulle gå vidare. Men trallvänliga ”Boogieman Blues” – och en varmkorv som kastades över scenen – gick tydligen hem hos svenska folket för snart stod det klart att han går direkt till finalen i Stockholm.

Annons
Owe Thörnqvist – direkt till final. Bild: Mattz Birath

Owe Thörnqvist – direkt till final. Bild: Mattz Birath

Till final gick också på förhand favorittippade Robin Bengtsson med låten ”Can’t go on”. Robin Bengtsson deltog också förra året i Melodifestivalen, och slutade då femma i finalen med låten ”Constellation prize”.

Läs också: Hasse Andersson opererades – bara veckor innan Melodifestivalen.

Robin Bengtsson – också direkt till final. Bild: Mattz Birath

Robin Bengtsson – också direkt till final. Bild: Mattz Birath

Pojkbandet FO&O var också favorittippade, men fick se sig besegrade av Owe Thörnqvist som knep den andra finalplatsen. Men flickfavoriterna får en chans till eftersom de gick vidare till Andra chansen med sin låt ”Gott a thing about you”.

Läs också: 9 saker du nog inte visste om Melodifestivalen

FO&O gick till andra chansen. Bild: Mattz Birath

FO&O gick till andra chansen. Bild: Mattz Birath

Till andra chansen gick också debutanten Anton Hagberg med sin låt ”Kiss you goodbye”. Sist i deltävlingen hamnade Krista Siegfrids med ”Snurra min jord”, Jasmine Kara med ”Gravity” samt Bella&Filippa med låten ”Crucified”.

Jasmine Kara åkte ur Melodifestivalen. Bild: Mattz Birath

Jasmine Kara åkte ur Melodifestivalen tillsammans med Krista Sigfrieds samt Bella&Filippa. Bild: Mattz Birath

Läs också: Jasmines Karas coola tatueringar

Sedan tidigare är Nano, Ace Wilder, Mariette och Benjamin Ingrosso klara för final, efter deltävlingarna i Göteborg och Malmö.

Den 4 mars går Andra chansen av stapeln. Sedan tidigare står det klart att Boris René, De Vet Du, Dismissed och Lisa Ajax är med och gör upp om de sista finalplatserna då.

Av Minna Wallén-Widung


(791)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…