Annons
Annons


Özz Nûjen leder Ring så spelar vi!


I sommar gästspelar Özz Nûjen som programledare för Sveriges Radios klassisker Ring så spelar vi. Özz gör smygpremiär redan på nationaldagen, lördag 6 juni, då han blir Lisa Syréns sidekick under direktsändningen från HusabyMarken i Husby-Långhundra.

Annons

Sin första egna direktsändning från Växjö gör Özz lördag 20 juni, samma dag som han själv fyller 40 år.

– Jag känner mig oerhört hedrad att få leda ett så här stort och älskat radioprogram, säger Özz Nûjen. Det är en fjäder i hatten för mig, Ring så spelar vi är en del av det svenska kulturarvet!

Inte första gången

Özz har en lång erfarenhet av att leda radio- och tv-program. Han radiodebuterade 2003 i Morgonpasset i P3 och har bland annat lett den egna talkshowen Özz i P1.

– Jag har saknat radio jättemycket, och inte bara för att jag har ett radioutseende. Jag älskar radiomediet, särskilt när det är live, säger Özz.

Hundratals förslag

På nationaldagen lördag den 6 juni sänder Ring så spelar vi direkt inför publik på HusabyMarken i Husby-Långhundra utanför Knivsta. I januari efterlyste programledaren Lisa Syrén förslag på platser och ett hundratal förslag kom in.

– Det är fantastiskt att vi fick sådant gensvar på vår önskan att komma ut i Sverige denna dag!, säger Lisa Syrén och berättar att redaktionen fastnade för medeltidsmarknaden i Husby-Långhundra som i år arrangeras för 24:e året i rad av den lokala hembygdsföreningen.

Mycket att vara stolta för

I år slår marknaden upp portarna redan kl 6:30 och det är fritt inträde innan kl 9:30. Dessutom går det gratis från Knivsta innan sändningen startar.

– Att Özz Nûjen vill vara min sidekick på lördag tycker jag är väldigt, väldigt roligt. Han har ett genuint intresse för svensk historia och är duktig på att plocka fram våra nationella särdrag, säger Lisa.

– Vi kommer att fira nationaldagen på ett fint, värdigt och inkluderande sätt. Vi har mycket att vara stolta över i Sverige; det är högt i tak här och vi har trygghet och frihet. Det är värt att fira, åtminstone en gång om året, säger Özz.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…