Annons
Annons


På första parkett med den svenska popeliten


Anna Ternheim är först ut i Per Sinding-Larsens nya musikprogram; Sinding Sessions.

Sex torsdagar i rad tar Per Sinding-Larsen med till musikens hemligaste rum, inspelningsstudion. Där får vi följa artister som Anna Ternheim, Frida Hyvönen och Slagsmålsklubben när de spelar in sin musik.

Annons

Förutom samtal med artisterna bjuds tittarna också på exklusiva inspelningar av några låtar. Serien har under våren visats på svt.se/PSL och under sommaren är det tv-premiär i SVT2, med start torsdag 12 juli.

– Att stå på första parkett, i samma studiorum, som dessa sanslöst fina musikanter och höra hur sångerna tar form, en efter en, har fått mitt hjärta att slå som dubbla baskaggar, säger Per Sinding-Larsen.

Svensk pops urfader
Först ut i premiären är Anna Ternheim. Hon flyger in sitt band från countrymeckat Nashville till den svenska pophistoriens hjärta: värd för första inspelningen är nämligen svensk pops urfader Benny Andersson. Abba-grundaren öppnar för Sinding Sessions upp sin studio Riksmixningsverket på Skeppsholmen i Stockholm.

– Det blev en fantastisk dag och en upplevelse som jag är tacksam över att få bevara i form av just detta program. Jag kanske är gråtmilt lagd, men blir fortfarande rätt tagen när musik erövrar mig, säger Per Sinding-Larsen.

Sinding Sessions – Premiär: Torsdag 12 juli,  kl 19.30: SVT2

Övriga gäster:

Tor 19 juli kl 19.30: Newkid

Tor 26 juli kl 19.30: Slagsmålsklubben

Tor 16 aug kl 19.30: Adam Kanyama

Tor 23 aug kl 19.30: Niki & The Dove

Tor 30 aug kl 19.30: Frida Hyvönen

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…