Annons
Annons


På gång i trädgården

På Elmia Garden i Växjö presenterades de tre tydligaste växt- och blomtrenderna inför 2013. Blomsterfrämjandet har gjort en tolkning med svenskodlade växter.


Färdiga lösningar lockar alltfler.

Klappat och klart

Allt mer säljs som färdiga paket. I stället för att sälja enskilda produkter ska färdiga lösningar finnas.

Här passar egentligen alla växter in, det gäller bara att förpacka dem rätt. Tydlig information och färdiga paket förenklar  för kunden.

Annons

Blomsterfrämjandet illustrerar trenden med växter i klassiska romantiska färger. Året inleds med ljuva favoriter som hortensia och azalea, fortsätter med mormorsväxter som pelargon och ranunkel och avslutar med klassiska begonior. Färgerna går i ljusa pasteller, silver och grått samt ljusa träslag.

Gilla Allas.se på Facebook

Experimentera mera.

Experimentera mera

En annan mycket tydlig trend är en förkärlek för det mer råa och futuristiska. Här väljer vi växter med mycket karaktär.  Växter med mörka eller melerade blad passar perfekt liksom prydnadsgräs med spännande plymer och ax.

På vintern är rexbegonian ett perfekt alternativ med sina personliga blad, prydnadsgräs är ett måste under sommarhalvåret och inför julen gäller julstjärnor och dubbelblommande amaryllis.

Färgerna är starka metallicfärger i lila och turkos, hallonrosa, olika gröna nyanser, mörk rost samt svart och vitt.Trädgårdsflärd..

Trädgårdsflärd.

Trädgårdsflärd

Allt fler vill kunna använda sina trädgårdar, uteplatser och balkonger som ett extra vardagsrum. Här ska man kunna umgås och koppla av från stress och jäkt. Trenden är att tänka mer hållbart, både när det gäller sin egen hälsa och naturen i stort. Glädje och livskvalitet är honnörsord.

Den sociala trädgården som ger guldkant i tillvaron är glad och färgstark! Här är växter som symboliserar glädje och livskraft självklara inslag, men också växter som går i hälsans tecken. Färgklickar som gerbera piggar upp på vinterhalvåret, kryddväxter står i krukan på våren, solrosor lyser under sommaren, på hösten gläds vi åt gloxinia och julen bjuder på lysande amaryllisar. Klara glada färger lyser i gult, rött, grönt, orange, rosa och blått samt mässing och mörk rotting.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…