Annons
Annons


På väg med Lasse Stefanz


Lasse Stefanz på scenen

Vi får följa med Lasse Stefanz på en sommarturné genom Sverige och även till Norge.
© DiPix Film & TV AB

I 46 år har Lasse Stefanz underhållit en stor publik och betraktas som ett av Sveriges största dansband. I detta program får vi följa med Lasse Stefanz på en sommarturné genom Sverige och Norge.

Lasse Stefanz har sedan de bildades 1967 i Kristianstad gjort en enorm resa genom den svenska dansbandskulturen och sett till att utveckla den mot countryrocken. Bandet är idag Sveriges i särklass största dansband. I den här dokumentären får vi följa med på sommar-turnén och under deras gemensamt tillagade middagar berättar de hur de upplever det som varit.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Svensktoppsrekord
Lasse Stefanz har haft hitlåtar som Oh, Julie (1982), och framgångar med album som Peppelinos Bar (1988). 1989-1990 hade Lasse Stefanz och Christina Lindberg en hit på Svensktoppen med duetten ”De sista ljuva åren”, som låg där hela 65 veckor.

1970 släpptes första singeln med två låtar skrivna av Christer Ericsson. Två år senare kom singeln nummer två, även den med Christer Ericsson som låtskrivare. Samma år kom första albumet, ”Vad tiden går”, på det lilla skivbolaget Habima och det var nu som bandet utvecklades från lokalband till svenskt riksband.

Sveriges bästa dansband
Bandets har sålt miljontals plattor genom åren och haft närmare fyrtio låtar på Svensktoppen. Lasse Stefans har också utnämnts till Sveriges bästa dansband flera gånger, senast vid årets Guldklavegala i Malung.

I maj 2012 meddelar tvillingarna Hasse Sigfridsson & Lars Sigfridsson att de båda lämnar Lasse Stefanz efter 45 år på grund av den obotliga sjukdom som saxofonisten och kompgitarristen Hasse har. Båda har varit med sedan starten 1967. Nya medlemmar i bandet blev Henrik Wallin och Joachim Svensson.

Slutade men kom igen
I november 2012 meddelade frontfiguren Olle Jönsson att han med omedelbar verkan lämnar bandet.[3], men redan den 23 november återkom han.[

Lasse Stefanz – on the road: Onsdag 21 augusti, kl 20.00. SVT1

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…