Annons
Annons


Så håller du rynkorna på avstånd!

Här är maten som är bra för din hud och motverkar rynkor!


vacker-kvinna

5 livsmedel som motverkar rynkor

Papaya
Frukten innehåller gott om vitamin C. En studie av American Journal of Clinical Nutrition, visar att ett dagligt högt intag av C-vitamin minskar sannolikheten för att du får många rynkor.
Andra C-vitaminrika frukter och grönsaker är nypon, paprika, chili, svarta vinbär och grönkål.

Annons

Läs också: Här är bäret som slätar ut dina rynkor

Sojabönor
Beställer du också gärna en omgång gröna sojabönor när du har äter sushi? Det är smart! De gröna sojabönorna är nämligen fyllda med hälsosamheter som kalium, zink, E-vitamin och omega-3. Det senare är bra för kroppen på flera sätt. Omega-3 är ett bra mot hjärtsjukdomar, högt kolesterol och för blodtrycket, men Omega-3 motverkar och bekämpar även olika inflammationer i kroppen. Omega-3 får också huden att se yngre ut genom att den motverkar rynkor och tillför fukt.

Läs också: Så får du i dig livsviktiga Omega 3 och Omega 6

Ostron
Ostron är en riktigt bra källa till zink, som bland annat hjälper dina sår att läka bättre. Zink kan också spela roll i produktionen av kollagenet, som kan ge en finare hud utan rynkor. Zink kan också hjälpa mot akne.

Paranötter
Dessa exotiska nötter är mycket rika på selen. Selen verkar förebyggande mot rynkor och återställer elasticiteten som minskar med hyns åldrande. Selen är även en viktig antioxidant och hjälper immunförsvaret. Man ska dock inte överdosera selen, då det kan leda till håravfall, diarré, illamående och deformerade naglar. Du får en hel del via paranötter, men även fisk, bönor, kokos, mjölkprodukter, kött och vitlök innehåller selen.

Äggvitemask
Proteinet i ägget hjälper till att reparera och återuppbygga vävnaden i huden. Mixa en äggvita med en tesked färskpressad citronjuice och en halv tesked honung, som håller bakterierna borta.


(11)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…