Annons
Annons


Pappas pengar – ett barnprogram för vuxna!


Bröli (Olof Wretling) och pappa (Johan Ulveson). Foto:Karl Nordlund

Bröli (Olof Wretling) och pappa (Johan Ulveson). Foto:Karl Nordlund

Har alla egen pool? Varför blir alla sura när vi hugger ner kommunens träd för att få bättre sjöutsikt? Köper alla lika mycket saker som vi? Nu återkommer den kritikerrosade serie Pappas pengar, som handlar om Sveriges rikaste pappa och hans son Bröli.

Annons

– Jag hoppas att barn och föräldrar tittar på Pappas pengar ihop. Jag tycker det finns mycket i serien som man kan prata om tillsammans: Är det rätt att några är jätterika medan andra måste sitta och tigga på gatan för att de inte har någonting? Är det bra att kunna köpa allt man vill ha eller är det bättre att få lära sig spara och planera sina inköp? Och vad skulle hända om alla människor ville ha en egen pool? Skulle det ens få plats, undrar skaparen Erik Haag.

Rikare än nånsin
I säsong två fortsätter Pappas förmögenhet att växa och tack vare lyckosamma investeringar i bland annat oljeutvinning i Sudan är Bröli (Olof Wretling) och Pappa ( Johan Ulveson) rikare än någonsin. Bröli fortsätter nyfiket utforskandet av vår samtid och pappa finns där steget bakom för att hjälpa, stötta och förklara.

– Idén till Pappas pengar fick jag när jag satt i bilen med min son på väg för att köpa en större båt. På radion rapporterade de om kravallerna i Frankrike och min son ville att jag skulle förklara vad det handlade om. Jag insåg då att det finns ett stort glapp mellan hur jag lever och vad jag tycker och säger. Det glappet finns hos många medelklassmänniskor, säger Erik Haag.

Erik Haag ligger bakom idén och står för regi. Manusförfattare är Erik Haag och hans syster Sara Haag. De har tidigare arbetat tillsammans med bland annat Knesset i ZTV och Sommarlov.

Några röster om första säsongen av Pappas pengar:

  • Kristin Lundell, SvD: Det är briljant tv som dessutom får samtiden att rannsaka sig själv.
  • Rebecka Åhlund, Borås tidning: Denna TV-serie hyllas oreserverat och passionerat i sociala medier, personer i mina flöden som normalt postar länkar till politiska krönikor och avslöjande reportage om missförhållanden i den privatiserade vården, tjatar sig nu blå om Pappas pengar. ”Genialt, den bästa serien på många år, spelar ingen roll att det är ett barnprogram”, lyder några utlåtanden.
  • Gunilla Brodrej, Expressen: För det här är en av de finaste och roligaste skildringarna av oreflekterad rikedom och kärleksfullt curlande jag har sett.
  • Alexander Schulman, Aftonbladet: Syskonen Haag har gjort något ganska enastående – de har verkligen lyckats göra en komediserie som fungerar för alla åldrar. ”Pappas pengar” är något av det roligaste och mest träffsäkra, absurda jag sett inom svensk drama på mycket länge.

Pappas pengar: Barnkanalen söndag 17 november kl 19.15

 

 


(2)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…