Annons
Annons


Pappor bråkar mest om stök och oordning!


Pappor bråkar mest därhemma - både med sin partner och med barnen.

Pappor bråkar mest därhemma – både med sin partner och med barnen.

Det bråkas om oordning i svenska hem. Var fjärde svensk bråkar ofta med sin partner om stöket och nästan var sjätte ryker ihop med barnen av samma anledning. Män har oftare konflikter än kvinnor.

Annons

Vårt hem är vår borg. Men hur är det när ordningen hotas av strumpor på golvet, papper i högar på bordet och leksaker i drivor på vardagsrumsgolvet? En ny undersökning från Elfa visar att just oordning är en stor källa till konflikter i svenska hem. Så många som 24 procent uppger att de ofta bråkar med sin partner om detta. Störst är problemet i åldersgruppen 20-35 år där nästan hälften (47 procent) ofta har sådana konflikter.

Gilla Allas.se på Facebook

Män bråkar mest
Värt att notera är att 27 procent av svenska män uppger att de har konflikter som härrör från oordning, medan endast 21 procent av kvinnorna har samma syn.

– Jag blir inte särskilt förvånad. Vi samlar på oss mer och mer prylar samtidigt som boytan krymper i takt med tiden vi har att gå och plocka efter varandra. Men samtidigt är det tråkigt eftersom det, åtminstone delvis, går att styra upp med bättre förvaring, säger Christine Dahlman, PR-ansvarig på Elfa. Kunde vi så skulle vi naturligtvis hjälpa till med ordningssinnet också, tillägger hon med ett skratt.

Pappor bråkar om stök
Men det är inte bara vår partner vi bråkar med. 17 procent av svenskarna ryker också ihop med sina barn på grund av oordningen som råder i hemmet. Fler pappor än mammor bråkar med barnen om stöket.

Undersökningsföretaget PFM Research har på uppdrag av Elfa frågat 1 000 svenska bostadsägare över hela landet om förvaring och inredning i hemmet. Undersökningen är genomförd i juni 2013. För mer information se bifogad rapport.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…