Annons
Annons


Partaj på paj!


recept på kasslerpaj

Härligt smakrik fyllning med kassler, champinjoner, spenat och vitlök.

4 port
Tid: ca 25 min + ca 35 min i ugn

Pajdeg:
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
300 g kasslerstrimlor
ca 2 dl små champinjoner i kvartar
ca 130 g färsk späd spenat
smör till stekning
ca 125 g färskost, vitlök/örter
1 1/2 dl grädde
salt, peppar
3 ägg

Annons

Garnering:
strimlad purjolök
hackad gräslök
hackad paprika

1. Blanda degen i en matberedare eller för hand. Kavla ut degen och lägg den i en form, ca 24 cm i diam. Nagga och låt stå i kyl, ca 30 min.
2. Fräs kassler, champinjoner och spenat i smör några min. Rör ner ost och grädde och puttra samman. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
3. Blanda i uppvispade ägg. Häll fyllningen i pajformen och grädda i 200° ca 35 min tills den fått fin färg och stannat.
4. Garnera med purjo, gräslök och paprika. Servera med en sallad.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra recept på pajer hittar du om du klickar HÄR.


(17)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…