Annons
Annons


Partiledarna öppnar sig för terapeuten Poul Perris


Poul Perris och Jonas Sjöstedt. Foto: Johan Paulin/SVT

Poul Perris och Jonas Sjöstedt. Foto: Johan Paulin/SVT

Poul Perris, läkare och terapeut, möter riksdagspartiernas partiledare för ett samtal om värderingar, visioner och personliga drivkrafter bakom politiken. När partiledarna talar ut hos psykoterapeuten Poul Porris är det Jonas Sjöstedt (V) som är först ut.

Annons

En närgången kamera och en partiledare som släpper garden för att berätta om uppväxt, viktiga vägval och personliga drivkrafter bakom politiken.

Samtal med terapeuten
I serien Nyfiken på partiledaren får vi möta riksdagens åtta partiledare i personliga samtal med läkaren och psykoterapeuten Poul Perris som tar reda på lite mer än det som vanligen speglas i media. Programmen inleder valåret 2014 i SVT och börjar sändas den 19 januari.

– Samtalen kändes förvånansvärt öppna, ärliga och genuina. Jag blev överraskad av att så många av dem faktiskt tog chansen att visa lite nya sidor av sig själva, säger Perris och fortsätter. Våra partiledare hungrar efter samtal som inte enbart är sakpolitiskt ansvarsutkrävande, utan där de även får möjlighet att placera in sin politiska ambition i ett större sammanhang

Vad väckte intresset
Den 14:e september är det riksdagsval i Sverige. Men vem ger vi egentligen vår röst? Hur ser det samhälle ut som partiledarna strävar efter med sin politik? Hur såg barndomen ut och vilka händelser under uppväxten väckte det politiska uppvaknandet? Hur formades deras värderingar?

För att få svar på sina frågor har Poul Perris mött de ytterst ansvariga i våra riksdagspartier. Under åtta knappt timslånga program går han på djupet för att ta reda på mer om deras och partiernas ideologier.

Utvärderar samtalet
Poul Perris är nyfiken på partiledarnas värderingar och syn på människans villkor. Han söker resonemang och reflektioner bortom sakpolitik och plånboksfrågor. Programmet avslutas med ett separat samtal mellan journalisten och programledaren Anders Holmberg och statsvetarna Katarina Barrling och Ludvig Beckman. Tillsammans diskuterar de programmets innehåll utifrån ett historiskt, aktuellt och framåtblickande perspektiv.

Nyfiken på partiledaren: Söndag 19 januari, kl 20.00. SVT2

Sändningsordningen i programmet:

  • 19/1 Jonas Sjöstedt
  • 26/1 Fredrik Reinfeldt
  • 2/2 Stefan Löfven
  • 9/2 Jan Björklund
  • 16/2 Åsa Romson
  • 23/2 Jimmie Åkesson
  • 2/3 Annie Lööf
  • 9/3 Göran Hägglund

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…