Annons
Annons


Påsktårta med citronkräm och kola

Godaste påsktårtan bakar du själv och dekorerar med färgglatt godis. I fyllningen möter mjuk kolasås en frisk smak av citron. Frasig kokosbotten ger härlig sötma.


Kolakaka

Påsktårta

ca 10 bitar
Tid: ca 35 min + tid i frys

Botten:
25 g rumstempererat smör
1/2 dl strösocker
1 ägg
1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl kokosflingor
1/2 tsk bakpulver

Fyllning:
3 ägg
1 1/4 dl strösocker
3 dl vispgrädde
fint rivet skal av 2 citroner samt ca 3/4 dl saft
2 dl crème fraiche
1/2–1 burk färdigkokt kondenserad mjölk à 397 g (som kolasås)

Annons

Garnering:
valfria godisägg
citronmeliss

Gilla Allas.se på Facebook

 1. Vispa ihop smör och socker, tillsätt ägget. Blanda torra ingredienser och rör ner. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Bred ut smeten jämnt. Grädda i 175°, ca 15 min. Låt svalna i formen.

2. Dela äggen till fyllningen och vispa äggvitorna till hårt skum, vispa sedan äggulorna med socker poröst och vispa till sist grädden. Tillsätt citronskal och -saft i äggulevispet, rör ner crème fraiche, vänd ner vispad grädde och slutligen äggvitevispet.

3. Varva citronfyllning med kolasmeten över bottnen.

4. Släta till ytan och ställ i frysen minst 6 tim. Ta fram tårtan ca 10 min före servering. Garnera med godisägg och citronmeliss.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Läs också: Tre snabba sillar till påsk!


(51)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…