Annons
Annons


Passionen spirar på Sofiero

Har du vägarna förbi Helsingborg i sommar ska du åka till Sofiero och titta på utställningen ”Passion på Sofiero”. En unik samling passionsblommor och tar besökaren med på en spännande tillbakablick på blommans stora intåg i Sverige.


Vackra passionsblommor

Ljuvliga passionsblommor kan du se på Sofiero i sommar.

Passionen spirar när utställningen ”Passion på Sofiero” intar Orangeriet. Utställningen flirtar med slutet av 1800-talet, den tid då passionsblomman gjorde sitt stora intåg i Europa och Sverige, vilket även sammanfaller med drottning Sofias tid på Sofiero. Besökaren kan se fram emot en spännande utställning där drygt 30 olika sorter av passionsblommor visas upp.

Annons

– I utställningen Passion på Sofiero får besökaren veta mer om hur bland annat passionsblomman väckte beundran och vördnad i svenska hem i slutet av 1800-talet, säger Karin Svensson som skapat utställningen tillsammans med Anna-Karin Ekwall.

Gilla Allas.se på Facebook

En unik samling som presenteras, och det är ovanligt att så många olika passionsblommor samlas under samma tak. Vissa av dem blommar redan nu, andra blommar senare.

 Var: Orangeriet, Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg.

När: 12 juni – 13 september


(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…