Annons
Annons


Pasta med tomat och mozzarella

Enkelt och såå gott! Servera nykokt, färsk pasta med en härlig hemlagad tomatsås toppad med len mozzarellaost och nötter för extra crunch.


Pasta med mumsig sås.

Pasta med tomat och mozzarella

4 port
Tid: 15 min

500 g färsk bandspagetti

Tomatsås:
2 msk hackad gul lök
2 msk olja
2 hackade vitlöksklyftor
1–2 tsk sambal oelek
1 burk passerade eller hela tomater à 400 g
1/2 tärning grönsaksbuljong
1 tsk salt
1 msk hackad färsk basilika
2 msk kapris
100 g delade soltorkade tomater

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Till servering:
4 msk hasselnötter
250 g mozzarellaost
basilikablad

1. Stek löken mjuk i olja utan att den tar färg. Tillsätt vitlök, sambal, tomater, buljongtärning, salt och basilika och sjud såsen ca 10 min under lock. Blanda ner kapris och soltorkade tomater.
2. Grovhacka nötterna och rosta dem i en torr stekpanna. Servera pastan med såsen och mozzarellaost. Strö över nötter och basilikablad.

Av Eva Boström
Foto: Linda Prieditis


(9)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…