Annons
Annons


Pastagratäng med extra allt!

Så mycket gott i samma form! Örtkryddad köttfärs med extra sting från chorizo och krämig ostsås gör pastagratängen till något alldeles extra.


Mums med både färs och korv i fyllningen!

 

Pastagratäng med färs och korv

4 port
Tid: ca 45 min varav ca 25 min i ugn

300 g valfri pasta

Tomatsås:
350 g blandfärs
smör till stekning
salt, peppar, oregano, timjan
1 tunt skivad kryddig korv, ca 100 g
400 g krossade tomater
3 msk ketchup

Annons

Ostsås:
30 g smör
ca 2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
salt, vitpeppar
100 + 50 g riven ost

1. Bryn färsen smulig med kryddor, tillsätt skivad korv. Stek samman ett par min. Tillsätt tomatkross och ketchup. Puttra samman ett par min. Smaka av med mera kryddor, det får gärna vara kryddstarkt.
2. Koka pastan knappt klar enl anvisn på förpackn.
3. Ostsås: Smält smöret, tillsätt vetemjöl under omrörning, späd med mjölk tills det blir en tjock sås. Koka ihop ett par min, smaka av med salt och vitpeppar. Ta kastrullen från värmen, rör ner ca 100 g ost, spara resten till toppen.
4. Blanda tomatsåsen med pastan och häll i en smord form. Häll över ostsåsen, stick ner en gaffel här och där så att såsen kan rinna emellan.
5. Strö över resterande ost, gratinera i 225° i ca 25 min eller till fin färg.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Köp snygga ugnsformar till förmånligt pris från oss!

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…