Annons
Annons


Patrik kan ALLT om Melodifestivalen


Patrik Rosell

När Patrik Rosell blev uppringd och fick frågan om han ville vara med i teveprogrammet Fantasterna på temat ”Melodifestivalen” behövde han inte fundera länge.

-Jag hade aldrig anmält mig själv till ett sådant program men nu när jag blev tillfrågad så kände jag att jag faktiskt hade en chans att vinna, säger Patrik.

Annons

Och vann, det gjorde han. Med sina fantastiska kunskaper om Melodifestivalen vann han inte bara finalen utan klarade även sista momentet i tävlingen och gick därifrån med 100.000 kronor.

– Det kändes lite surrealistiskt, berättar Patrik. Jag tackade ja till att vara med och helt plötsligt hade jag vunnit!

Till vardags jobbar Patrik på Svt i Göteborg, bland annat som frågeskrivare till ”Vem vet mest” och ”Dobidoo”. Sitt stora intresse för Melodifestivalen och Eurovision Song Contest säger han alltid har funnits där.

– När jag var liten spelade mina föräldrar in tävlingarna så jag kunde se dem om och om igen. Jag gillar blandningen av tävlingsmomentet, tv-produktionen och att vissa länder visar upp delar av sin kultur under tävlingen. Dessutom är det roligt ur ett geografiskt perspektiv.

Man undrar ju om det är möjligt att ha lika stora kunskaper om hela Eurovisionen som om den svenska Melodifestivalen?

– När det gäller Melodifestivalen vill jag faktiskt påstå att jag kan allt, säger Patrik. När det gäller ESC så har jag väldigt bra koll från 1956 till 2000 ungefär, men sedan semifinalerna infördes har det blivit väldigt mycket att hålla reda på.

Under årets Eurovision, som är den nionde som Patrik bevakar, jobbar Patrik dock inte för Svt, utan för Melodifestivalklubben.se där han kommer att skriva artiklar hela veckan.

– Den första Eurovision Song Contest jag bevakade på plats var i Stockholm så det känns lite som att cirkeln är sluten nu när jag kom till Malmö i år, säger Patrik.

Sedan berättar han en annan kul grej.

– Har du tänkt på att Sverige är det första landet som arrangerat Eurovision Song Contest två gånger under 2000-talet? Och att om Danmark vinner, vilket jag tror de kan göra, så blir Danmark det första landet som vinner två gånger under 2000-talet?

Det hade undertecknad såklart inte tänkt på. Men så kan jag ju inte heller ALLT om Melodifestivalen och ESC. Det känns tryggt att ha Patrik i närheten om man skulle behöva fråga något under veckan…

Text och foto: Festival-Johanna

 

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…