Annons
Annons


Massor av mums – pepparkaksrutor med choklad

Pepparkaka i rutor – gott som räcker till många! Vispa och rör ihop och grädda i en liten långpanna. Toppa med smält mörk choklad och rostad kokos.


Smarrigt goda pepparkaksrutor.

Pepparkaksrutor med choklad och rostad kokos

30 rutor
45 min

Botten:
150 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 tsk stött kardemumma
ca 1 msk kanel
1 tsk ingefära
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/4 dl mjölk

Annons

Garnering:
1 dl vispgrädde
100 g hackad mörk choklad
kokosflingor 
eller hackade nötter

1. Smält smöret, låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser, sikta ner under försiktig omrörning varvat med smör och mjölk.

2. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd mindre långpanna, ca 30×20 cm, och grädda strax nedanför mitten i ugnen i 175°, ca 25 min. Prova med en sticka om kakan är klar.

3. Låt kakan svalna. Sjud upp grädden i en kastrull, dra åt sidan, tillsätt chokladen, rör om tills allt är smält. Låt stelna något och häll det över kakan. Strö över rostade eller vanliga kokosflingor eller hackade nötter. Skär i rutor.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också: Jitterbuggare med kanel och kardemumma


(55)
(16)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…