Annons
Annons


Per Gessle: ”Vill ingen ta en selfie blir jag jättedeppig”

Per Gessle har levt i offentlighetens ljus sedan han slog igenom med Gyllene tider. I Skavlan berättar han om hur det är att köra Ferrarin till ICA – och om selfiesuget.


Per Gessle på scen tillsammans med Lars Winnerbäck. Foto: Johan Jeppsson / IBL Bildbyrå

Per Gessle, 58 slog igenom med Gyllene Tider på 70-talet och har befunnit sig i popvärldens elitskikt sedan dess. Både i eget namn och med exportsuccéen Roxette. Nu är han aktuell med två nya albumsläpp och duetten ”Småstadsprat” med lika folkkära Lasse Winnerbäck. Artisterna möttes på Sofiero slott i Helsingborg när Winnerbäck spelade där förra sommaren.

– Jag har alltid gillat honom och hans musik och vi fann varandra över några kalla öl, berättar Per Gessle i ett mejl till Nöjesbladet.

Skivorna släpps i april och september och är inspelade i Nashville.

I samband med skivsläppen syns Gessle bland annat i Skavlan tillsammans med norske författaren Jo Nesbø och SEB:s avgående vd Annika Falkengren.

Annons

Tar Ferrarin till ICA

Här får popsnickaren från Halmstad bland annat berätta vem han föredrar av Lennon/McCartney och hur det är att vara Per Gessle i offentligheten.

Gessle, som är en dokumenterad motorentusiast, talar till exempel om hur det är att ta Ferrarin (en av flera) till ICA för att handla jordgubbar.

– Man trodde ju att det var en tjejmagnet men det är det inte alls, säger Gessle i programmet.

– Man kör upp med sin bil, köper jordgubbar och när man kommer ut på parkeringen står det 30 killar och filmar.

Per Gessle konstaterar att han har levt med att vara påpassad sedan han var 20 och Gyllene Tider härjade på listorna och i folkparkerna. Vid 58 års ålder har han vant sig och har uppenbarligen distans till situationen.

– Jag vet att när jag lämnar mitt hem så är det någon som vill ta en selfie med mig, och är det ingen som ber om en så blir jag jättedeppig.

Per Gessle gästar Skavlan i kväll. Foto: Johan Jeppsson / IBL Bildbyrå

Skavlan sänds fredagar klockan 21.00 i SVT 1.

Text: Henrik Högström


(88)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…