Annons
Annons


Kycklingpaj med skinka

Paj är perfekt både till bufféer, picknick, bjudmat, vardagsmat och mysmat!


Krämig paj med kyckling, paprika och oliver.

Krämig paj med kyckling, paprika och oliver.

Kycklingpaj med skinka

4 port
Tid: 1 tim

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 grillad kyckling
100 g strimlad rökt skinka
75 g inlagd paprika eller syltlök

Annons

Äggstanning:
3 dl grädde
3 äggulor
2 msk vetemjöl
1 tsk paprikapulver
150 g riven västerbottensost
2 krm salt

Garnering:
paprika, oliver, kycklingbitar och färsk oregano

1. Blanda pajdegen i matberedare och klä en stor pajform med degen. Ställ formen kallt minst 30 min.
2. Ta bort skinn och ben från kycklingen och skär köttet i småbitar. Lägg ev undan några fina bitar till garnering. Strimla skinkan.
3. Förgrädda pajskalet i 200°, 10 min. Ta ut och fyll skalet med kycklingbitarna. Strö över skinka och paprika.
4. Vispa grädden och blanda den med äggulor, mjöl, paprikapulver, ost och salt. Häll det i pajformen. Grädda pajen längst ner i ugnen ca 35 min. Servera med sallad.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Specialerbjudande!

Köp snygga formar från oss till specialpris!

Läs mer här!

 


(61)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…