Annons
Annons


Pernilla Wahlgren: Bianca vill hellre vara med mig än sina kompisar

Just nu är Pernilla Wahlgren aktuell med realityserien "Wahlgrens värld" tillsammans med bland andra dottern Bianca Ingrosso. Här berättar hon mer om familjens traditioner!


Pernilla Wahlgren.

Pernilla Wahlgren är just nu aktuell med realityserien ”Wahlgrens värld” tillsammans med dottern Bianca Ingrosso.

splash_hamtat_fran_tidningenAtt Pernilla Wahlgren älskar julen är knappast någon hemlighet.

– Vi är en väldigt tajt familj som tycker mycket om att umgås. Biancas kompisar undrar ibland varför hon ibland hellre är med oss än med dem. Hon är ju 19 år, så det säger ganska mycket om vad vi har för sammanhållning, inleder Pernilla.

Annons

Hon dricker ur sitt kaffe, tar en tugga av pepparkakan på bordet hemma i kedjehuset på Lidingö och fortsätter:

– Under december blir det att vi träffas ännu mer för att baka och pyssla inför julen. Alla barnen är faktiskt väldigt traditionsbundna. Nästan ännu mer än jag är. Av någon anledning råkade jag en gång föreslå att vi skulle åka till Thailand över jul, men då fick jag konstiga blickar på mig, haha. Däremot brukar vi åka dit varje vinter någon gång.

Förra året firade de julafton hos Pernillas bror Niclas, och ibland är de hos hennes föräldrar Christina Schollin och Hans Wahlgren. Lillebror Linus är alltid med och vissa gånger även äldsta brodern Peter – den enda i familjen som inte lever i rampljuset.

Dagen inleds alltid med att sjunga för och gratulera Pernilla. Hon fyller ju även år på julafton.

– Som liten trodde många av mina kompisar att jag fick färre presenter bara för det. De undrade om det inte var väldigt tråkigt att ha födelsedag just den dagen. Men jag vet ju inget annat. Dessutom var mamma och pappa alltid noga med att fira mig på förmiddagen, då vi hade lite kalas med tårta.

Sedan dukas det välfyllda julbordet upp innan Kalle Anka börjar på tv.

– Men det är mest vi vuxna som vill titta eftersom det är en sådan stark tradition. Barnen rycker mest på axlarna och menar att tecknat kan man ju se när som helst. Så var det ju inte när jag växte upp. Då ville man inte missa en enda sekund av Kalle Ankas jul.

Obotlig tidsoptimist

Ända sedan mitten av 1990-talet har Pernilla åkt på julturné under december och därför har det varit svårt att hinna med allt pyntande. Hennes obotliga tidsoptimism har inte precis underlättat…

– Ett år hann jag inte med att köpa gran förrän kvällen före julafton. Då tvingades jag jaga runt i sista stund. Till slut hittade jag en som knappt hade några barr kvar, den fulaste jag någonsin sett. Men det går ju inte att fira jul utan gran så jag fick köpa den ändå.

Den här julen slipper hon det problemet. Inför fotograferingen av den nya julgodisboken köpte nämligen Pernilla en konstgran – som hon numera tänker använda.

– Den ser inte särskilt plastig ut, utan är riktigt fin. Men jag saknar grandoften från de äkta exemplaren. Får väl köpa sådan där doftsprej…

När tomten kommer – ofta gestaltad av Pernillas pappa Hans – delas klapparna ut och öppnas sedan en och en inför allas ögon.

– Vi brukar även skriva rim på paketen som vi läser upp, och det är roligare att se vad alla får i stället för att bara rafsa upp allting var för sig. Det kan ta flera timmar innan vi är klara. Men det är hur mysigt och skönt som helst.

Tackar bloggläsarna

Att ge ut egna kok- och bakböcker var inget som Pernilla funderade över tidigare. Det är något sångerskan – som slog igenom som 17-åring med ”Piccadilly Circus” i Melodifestivalen 1985 – kan tacka sina bloggläsare för.

– Jag brukar ofta lägga ut mina recept på hemsidan och det var många som frågade om jag inte kunde samla dem på ett ställe. Men jag hade inte i min vildaste fantasi trott att böckerna skulle bli så populära. Det kan absolut bli fler, jag funderar på att göra en kokbok där jag lagar allting med barnen.

Bloggen är en av de mest lästa i hela landet – med hela 265.000 besökare i veckan. Och på Instagram har hon 103.000 följare. Pernilla skriver flera inlägg varje dag och bjuder verkligen på sig själv med många bilder på sin familj.

– Jag är ganska frikostig med mitt privatliv och får ofta höra att jag är rolig och har ett kul språk. Något jag förstås blir jätteglad över eftersom jag bara är mig själv. Tycker också att det är viktigt att även kunna visa mig naturlig och osminkad. Jag skulle aldrig få för mig att bara lägga ut perfekta bilder och låtsas att allting är jättebra i min egen lilla värld jämt.

Däremot finns det en tydlig gräns som hon inte går över.

– Jag tar aldrig upp mitt kärleksliv, det är alldeles för privat och något jag vill behålla för mig själv. Träffar jag en ny man skriver jag inte om honom på bloggen. Det skulle sluta med flera löpsedlar, och jag vill inte hänga ut någon som inte är van vid offentligheten på det sättet.

Oskyldiga drabbas

Antalet löpsedlar Pernilla prytt genom åren går nog inte ens att räkna, och då inte minst i samband med den tunga skilsmässan från exmaken Emilio Ingrosso som är pappa till tre av hennes fyra barn: Oliver, Bianca och Benjamin. Men det blev också en hel del efter det jobbiga uppbrottet från förra sambon Joachim Lennholm – som är pappa till yngste sonen Theodor.

– Jag har ju varit offentlig i så många år. I februari är det ofattbart nog 30 år sedan debuten i Melodifestivalen. Visst har jag blivit både förbannad och ledsen över rubriker och felaktiga citat i tidningar, men det är värre när andra oskyldiga drabbas. Så fort jag umgås med en man börjar spekulationerna om det är min nya pojkvän. En gång blev en manlig kollega på ett produktionsbolag utpekad. Hans flickvän blev jätteledsen och då mådde jag också dåligt.

Pernilla har under de senaste åren inte hittat någon ny man att leva tillsammans med – även om hon längtar efter ett nytt förhållande. Trots att hon dagligen använder sig av sociala medier är det inte så troligt att det blir någon flirt på nätet.

– Jag är väldigt traditionell av mig och vill helst träffa honom personligen. Det ska vara öga mot öga och jag vill att han ska vara snäll, rolig, företagsam, romantisk och påhittig. Däremot är dryg, lat och tråkig inga egenskaper som går hem hos mig. Det är viktigt att vi har roligt tillsammans och att han även trivs med min familj. Den betyder ju enormt mycket för mig.

Barnen är också framgångsrika. Oliver turnerar världen runt som DJ (inte lika stor som sin kusin Tim Avicii Bergling, men ändå) och Benjamin har ju redan varit länge i underhållningsbranschen trots sina unga 16 år. I våras vann han även ”Let’s dance” inför en stolt mamma, syskon och farmor och farfar.

Designar egna kläder

Någon gång i framtiden skulle Pernilla vilja göra en skiva med personliga texter – men för tillfället lockar annat mer. Som att designa egna kläder. Nyligen gavs den femte kollektionen på tre år ut – innehållande klänningar, tröjor, kjolar och ponchos.

– En del tror att jag bara sätter mitt namn på, som exempelvis Björn Borg. Men jag ritar allting själv. Väldigt tidskrävande, men också väldigt roligt. Utmärkande för mina plagg är att de är formade för kvinnokroppen, men ändå snälla mot figuren – man måste inte vara trådsmal. Sedan har nästan alla plagg fickor med plats för till exempel kontokort och bilnycklar. Det saknar jag ofta annars.

Kläderna finns att få tag på i över 100 butiker runtom i Sverige – däribland en egen i Stockholm, samt på en massa webbsajter.

– Jag har sett både Gry Forssell och Tilde de Paula bära mina plagg och det är klart jag blir glad, säger Pernilla och tar den sista biten av pepparkakan.

Av Joakim Löwing
Foto: Peter Ericsson
Reportaget publicerades i Allas nr 51/2014.

Namn: Pernilla Wahlgren.
Född: 24 december 1967 i Gustavsberg, Värmdö kommun.
Familj: Singel. Barnen Oliver, Bianca och Benjamin tillsammans med exmaken Emilio Ingrosso, sonen Theodor ihop med exsambon Joachim Lennholm.
Bor: I kedjehus på Lidingö.
Intressen: Inredning, matlagning, bakning, mode och musik.
Bästa egenskap: Rolig.
Sämsta egenskap: Tidsoptimist.
Blir irriterad på: Köer.
Största fobin: Småkryp.
Värsta hushållssysslan: Torka golv.
Lasten nummer ett: Kläder och skor.
Aktuell med: Realityserien ”Wahlgrens värld” på Kanal 5.

Läs också: Välkomna till Wahlgrens värld på Kanal 5

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…