Annons
Annons


Pernilla Wahlgren petas hos Skavlan!


Bröderna Luuk, Jan Guillou, Anne Holt, krigskorrespondenten Janine di Giovanni, Per Sandberg, andreman i norska Fremskrittspartiet kommer till Skavlan denna vecka. Musiken står brittiske Jake Bugg för.

Annons

Med anledning av de senaste dagarnas debatt där svenska tidningar hävdar att norrmännen är lata och själviska, och att Norge är ett fascistiskt land där de fattiga behandlas som djur, drabbar Jan Guillou och Anne Holt samman hos Skavlan. De båda är bästa vännerna men kommer till studion för att försvara sitt eget land. För i den här frågan är de oeniga.

Det innebär att den tidigare annonserade gästen Pernilla Wahlgren utgår ur fredagens program.

Syskonparet Kristian och Martin Luuk, den förstnämnde Sveriges största programledare, den andre författare och en del av Killing-gänget, var nära att förlora kontakten med varandra för två år sedan. Det ledde till att de bestämde sig för att jobba med och förbättra sin relation. Det har i sin tur lett till föreställningen ”Får man göra slut med sitt syskon” som har premiär nästa år.

Norska Fremskrittspartiets andreman, Per Sandberg, ger den här veckan ut sin självbiografi ”Mot min vilja”. I Skavlan ger han sin första längre TV-intervju om boken.

Den prisbelönta författaren och krigskorrespondenten Janine di Giovanni har sedan 1980-talet rapporterat från allt från Bosnien till Syrien för medier som bl a Vanity Fair, New York Times och The Guardian. Men det var när hon bestämde sig för att leva ett normalt familjeliv i Paris hennes helvete började. Hennes bok ”Demoner i dagsljus: En krigskorrespondents memoarer” är nu ute i Skandinavien.

Det brittiske stjärnskottet Jake Bugg slog igenom i hemlandet som 17-åring och har redan hunnit bli nominerad till en Brit Award för årets nykomling. På fredag spelar han ”Slumville Sunrise” i studion.

Skavlan: Fredag 15 november, kl 21.00. SVT1

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…