Annons
Annons


Pernillas ”andra chans” i Melodifestivalen


Pernilla Andersson får en chans till med sin "Desperados" i Melodifestivalen. Fot: Svt1

Pernilla Anderssons avskalade framförande av ”Desperados” i den första deltävlingen av Melodifestivalen visade sig bli väldigt omtyckt. När lyssnarna sagt sitt stod det klart att hon tagit sig vidare till Andra chansen.

Annons

Dags ikväll för Sundsvall och Andra chansen. Någon större förändring av numret sedan deltävlingen i Luleå kommer vi inte att se. Pernilla satsar på det innerliga och hoppas att hon får tittarna med sig.

– Jag tror på att vara så tydlig och konsekvent som möjligt och kommer inte att ändra på mitt nummer. Men om jag går till final så byter jag till en guldgitarr och fixar en ny klänning. Än så länge får mitt nummer fungera som en lugn oas bland de andra låtarna.

Jordnära framförande
Pernilla hoppas att hon kan visa hur jordnära och lugn hon är på scenen på lördag, där hon bland annat ställs mot Shirley’s Angels med ” I Thougt It Was Forever” i första omgången. Tar Pernilla sig vidare från den väntar antingen Linda Pritchard med ”Alive” eller The Moniker med ”Oh My God” (se ”trädet” nedan).

Vilka två låtar går vidare till finalen i Globen?

– Jag vill inte trissa upp några förväntningar, bara försöka göra ett så bra jobb som möjligt och framföra min låt så att den går igenom rutan och in i lyssnarens hjärta.

Gillar att fiska
Om det blir för stor uppståndelse för Pernilla är hon tacksam över att hon och maken Dregen bor på en ö i Stockholms skärgård. Där stänger hon av telefonen och varvar ner när livet i musikbranschen blir för hektiskt.

– Då borrar jag ett hål på sjön och sätter mig och pimplar lite abborre, säger hon.

Melodifestivalen – Andra chansen:

Lördag 5 mars kl 20.00, SVT1

Kan även ses på www.svtplay.se.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…