Annons


3 smarta sätt att rengöra persienner!

Att rengöra persienner är inte det lättaste. Men med de här enkla knepen går det både kvickt och enkelt. Allt du behöver finns förmodligen redan hemma!


Rengöring persienner

Det här är både billigt, snabbt och lätt!

Minns du när du senast rengjorde dina persienner? Inte vi heller…

Men det säger ju sig självt att persienner är riktiga snuskfällor där damm, hudavlagringar, avgaser och matos har fått gro under lång tid. Ingen miljö vi vill ha hemma egentligen, eller hur?

Annons

Nu kan du glömma allt om dyra persiennborstar och avancerade dammsugarmunstycken. Det bästa sättet att rengöra persienner är billigt och du har säkert redan allt du behöver hemma. Och bäst av allt: Du är färdig på bara några minuter!

Gilla Allas.se på Facebook

3 supersmarta sätt att rengöra persienner:

1. Ta ett par bomullshandskar
Köp ett par bomullshandskar, gärna modell lite grövre som man använder i trädgården, som du doppar i vatten med såpa eller diskmedel och vrider ur. Med dessa på händerna kommer du enkelt åt alla små skrymslen och utrymmen vid snörena.

2. Använd gamla strumpor
Äntligen användning för udda strumpor! Använd samma teknik som med bomullshandskar på händerna och dra av dammet, persienn för persienn. Släng strumpan när du är färdig.

3. Bygg en egen persiennrengörare
Allt du behöver är en gammal grilltång, eller liknande, fyra gummiband och ett par mikrofiberdukar. Vira dukarna runt tängerna och fäst med gummibanden. Nu har du ett smart verktyg som du snabbt och enkelt kan få bort dammet med från persiennerna!

Läs också: 4 smarta sätt att bli av med stopp i avloppet

bli-av-med-stopp-i-avlopp

Källa: Smartavardagstips mfl
Text: Malin Perlheden/Allers
Foto: Shutterstock

LÄS OCKSÅ


(85)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…