Annons
Annons


Personell – ny parfym med din egen kroppsdoft

Nu lanseras en ny parfym helt utan doft. I stället är det din egen doft som står i centrum. Bakom initiativet står Astma- och Allergiförbundet.


personell-parfym

Den egna kroppsdoften har inverkan i möten mellan människor, det är visat i studier. Därför lanseras Personell, en ny doftfri unisexparfym som låter de egna kroppsdofterna stå i centrum.

Annons

Parfymen lanseras i limiterad upplaga i höst under Parfymfria veckan 2016 och alla intäkter går till forskning kring doftöverkänslighet.

– Vår kroppsdoft är unik för var och en av oss och kan väcka riktiga känslostormar. Sniffa i nacken på en nyfödd bebis eller omfamnas av någon du älskar och det händer saker i kroppen. Studier visar också att vår egen doft är viktig i möten med andra människor, säger Maritha Sedvallson, förbundsordförande, Astma- och Allergiförbundet.

Hyllning till kroppen

personellPersonell är en parfym utan doft eller andra tillsatser – den innehåller enbart vanligt kranvatten. Parfymen är en hyllning till våra egna dofter, men också ett sätt att uppmärksamma problemet med doftöverkänslighet.

– Med Personell vill vi, tillsammans med Astma- och Allergiförbundet, lyfta problemet med doftöverkänslighet. Genom att skapa en medvetenhet om detta hoppas vi att fler tänker på att visa extra hänsyn i utsatta miljöer som till exempel i kollektivtrafiken, på skolor och när du besöker sjukvården, säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat.

Personell är ett samarbete mellan Apotek Hjärtat och Astma- och Allergiförbundet. Parfymen lanseras under Parfymfria veckan 2016 och kommer att säljas på auktion via Tradera.se.

Fakta: Parfymfria veckan

Parfymfria veckan, som infaller den 7-13 november, är ett initiativ från Astma- och Allergiförbundet för att öka medvetenheten hos allmänheten om doftöverkänslighet och visa på behovet av att ta hänsyn, eftersom parfymdofter begränsar livet för den som är drabbad.

Källa: Astma- och Allergiförbundet

LÄS OCKSÅ


(140)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…