Annons


Petra Mede glänser redan på presskonferensen


eurovision presskonferens

Redan när det hade sjunkit in för Christer Björkman att Sverige och Loreen faktiskt vunnit Eurovision 2012 så började han fundera på vem som skulle kunna leda programmet. Och det tog inte lång tid för Christer och resten av teamet att komma fram till att det var Petra Mede de helst ville ha. Det berättade Christer Björkman när han, Petra Mede och manusförfattaren Edward af Sillén mötte pressen vid arenan igår.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

– Vi visste att vi ville ha EN röst, berättar Christer Björkman. Och eftersom vi ville ha både humor, värme, elegans, glamour och intelligens så var Petra det perfekta valet!

Petra Mede själv verkar ta det hela med ro, nervositet är inget hon lider av säger hon, och flera gånger får hon oss i den samlade presskåren att brista ut i skratt, samtidigt som hon briljerar på engelska och får applåder när hon svarar en fransk journalist på, vad som verkar vara felfri, franska. Det strålar om henne och hon verkar verkligen njuta av tillvaron just nu.

Det är många skratt och lättsamt. Mellan skämtsamma kommentarer, interna skämt och olika anekdoter får vi i alla fall veta att det handlar om ”klänningar” (dock inte hur många) som skapats av Jean Paul Gaultier. Och att det kommer att bjudas på några överraskningar… Och att Petra ska försöka undvika att ”skrika”, något hon fått kritik för tidigare.

– Jag rycks så lätt med av stämningen inne i arenan, säger Petra. Och då är det lätt att man vill ta i lite extra. Men nu ska jag försöka tänka på att jag ju i huvudsak pratar till en familj, eller en ensam person, som sitter hemma i tv-soffan.

Humor är ett ord som återkommer hela tiden. Någon undrar exempelvis om Petra kommer att tappa klänningen som Lill Lindfors gjorde 1985 (vilket hon inte kommer att göra...).

Och Edward af Sillén erkänner att det är svårt att skriva humor som uppskattas av så många olika länder och kulturer.

– Men allt handlar inte om humor, berättar Edward. Det handlar helt enkelt om att göra den bästa tv-showen i världen!

– I vårt tycke i alla fall, tillägger han med ett leende på läpparna…

Av Festival-Johanna

Petra Mede


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…