Annons


Pingvinungar möter besökarna på Legoland


pingvin med unge

Pingvinerna på Legoland i Billund i Danmark fått tillökning. Pingvinerna i Polar World var en av de stora nyheterna på Legoland förra säsongen och nu, drygt ett år senare, har de fått ungar.

I går mötte den första pingvinungen besökarna på Legoland. Den är bara en dag gammal, men har redan vågat lämna tryggheten under mammans mage för att nyfiket betrakta besökarna på andra sidan glaset till den stora bassängen i Penguin Bay.

Annons

– Ungen är i fin form. Vi är både stolta och rörda över att ha pingvinungar på Legoland. Det kommer att bli spännande både för oss och för besökarna att följa ungarnas utveckling genom säsongen, säger Lars Nørholm Jensen, biolog på Legoland.

Flera av pingvinparen har ägg, så snart kommer  den lilla pingvinungen att få jämnåriga lekkamrater.
Under de närmaste månaderna kommer ungarna att genomgå en snabb utveckling. De kommer att äta sin första fisk, byta de mjuka grå dunen mot simvänlig fjäderdräkt och ta sitt första dopp. Man skulle kunna tro att det här skulle ske med hjälp av mamma och pappa – men inte hos pingvinerna. De jämngamla pingvinungarna bildar en gemensam flock som tillsammans utforskar världen.

Det är endast 15 månader sedan de 17 vuxna Gentoo pingvinerna flyttade från Edinburgh Zoo till Penguin Bay i Polar Land. Att flocken trivs bra i den stora bassängen är tydligt nu när det blivit ägg och ungar.

Klicka HÄR för att ladda ner en video av pingvinungarna.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…