Annons
Annons


Läcker marängrulle med hallon!

Pinocchiotårta i ny form! Sockerkaksbotten med frasig maräng fylld med grädde och bär. Lättbakat, enkelt och makalöst gott.


pinocchiorulle

 

Pinocchiorulle

8–10 skivor
Tid: ca 25 min

Botten:
2 ägg + 1 äggula
1 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk potatismjöl
1 msk kallt vatten

Maräng:
3 äggvitor
1 3/4 dl socker
50 g mandelspån

Annons

Fyllning:
3 dl vispgrädde
ca 2 dl hallon + till garnering

1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjöl blandat med bakpulver och potatismjöl, tillsätt vattnet. Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt, ca 25×35 cm stor.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Vispa äggvitorna i ren, torr skål till hårt skum, tillsätt sockret lite efter hand under vispning tills det blir ett tjockt, blankt skum. Klicka och bred vispet över bottnen. Strö över mandelspån. Grädda i 175° tills marängen fått färg 15–18 min.

3. Ta ut och låt svalna. Vänd försiktigt upp på florsockrat bakpapper, dra av papperet kakan gräddats på. Lägg på vispad grädde och bär, rulla försiktigt ihop.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: OLOF ABRAHAMSSON


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…