Annons


Ljuvligt god pizza med pesto och parmaskinka

Hemmagjord pizza slår det mesta. Testa denna – med krämig ost, oliver, pesto och parmaskinka! Så läcker!


Pizza med massa mums på – klar på en timma om du gör egen sås och deg.

Pizza med pesto och parmaskinka

4 port
1 tim

Deg:
25 g jäst, 1/2 paket
3 dl vatten
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
8–9 dl vetemjöl special

Pizzasås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Annons

Topping:
150 g riven ost
2 mozzarellaostar à 125 g
100 g parmaskinka
50 g svarta oliver
1 kruka färsk basilika
100 g pesto

1. Deg: Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt tillsammans med oljan. Häll över jästen, rör tills den smälter. Tillsätt salt och det mesta av mjölet, knåda ihop till en deg. Jäs 30 min.

2. Sås: Hacka löken och stek i olja. Tillsätt resten av ingredienserna. Sjud 10 min.

3. Kavla ut degen till två 
stora eller fyra mindre pizzor på två plåtar. Bred på sås, 
strö över ost. Grädda ca 
10 min i 250°, el 225° och varmluft, till fin färg. Skiva mozzarellan, lägg på den heta pizzan. Ställ ev in den 2 min i ugnen.

4. Ta ut pizzorna, strö över parmaskinka, oliver och basilikablad. Klicka över pesto.

Av Eva Boström

Foto: Lisa Björner

Prova också: Lyxpizza med fläskfilé och bearnaise


(23)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…