Annons
Annons


I dag firar vi PK-dagen!

Den 11 maj är det PK-dagen. Att vara politiskt korrekt innebär att inte diskriminera, att lyssna på vad andra har att säga och att inte använda ord eller uttryck som är kränkande.


Politiskt korrekt.

PK-dagen värnar om jämställdheten.

PK-dagen instiftades förra året av kampanjen ”PK – det finaste vi har” för att hylla politisk korrekthet, jämställdhet och demokrati. Därför firas nu PK-dagen den 11 maj och symbolen för denna dag är PK-bollen – en nytappning av chokladbollen.

Annons

PK-dagen delas med chokladbollens dag och kampanjen är partipolitiskt obunden. Bakom PK-dagen står Parasto Backman och Hanne Lindberg, som arbetar som grafiska formgivare.

– Detta är ett sätt för oss att använda våra verktyg för att skapa förändring och ge stöd åt alla som i dag bedriver en politisk kamp för ett samhälle fritt från rasism, sexism och homofobi och annan diskriminering, säger Parasto Backman.

– Vi förespråkar ett samhälle där vi lyssnar på vad andra har att säga och där vi kan ta diskussionen. PK är något att vara stolt över, säger Hanne Lindberg.

PK-bollen kommer att säljas på Fabrique Stenugnsbageri precis som förra året. Nytt för i år är att andra konditorer är välkomna att delta. Alla som vill kan göra och sälja PK-bollar.

Läs också: Vem äger rätten att definiera dig?


(127)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…