Annons


Maxat mums med plättårta och nutella

Fira våren och gör det extra helghärligt med en plätt-tårta. Fixa hemgjord nutella – eller köp färdig, servera med grädde och hallon. Hög njutfaktor!


Bara sååå mumsigt!

Plätt-tårta 
med nutella

4 port
Tid: 40 min

2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
salt
smör eller margarin att steka i

Nutella:
200 g hasselnötter
1 1/2 dl florsocker
2 msk kakao
2 msk rapsolja
en nypa salt

Annons

Till servering:
3 dl vispgrädde
250 g hallon

Garnering:
kakao

1. Nutella: Bred ut hasselnötterna i en ugnsfast form. Rosta mitt i ugnen i 250° i 8–10 min.
2. Lägg nötterna i en ren handduk, gnugga dem så att mycket av skalet lossnar. Lägg nötterna i en matberedare, mixa dem till en lös massa.
3. Tillsätt florsocker, kakao, rapsolja och salt, kör alltsammans lite till. Skrapa ner det som hamnat på kanterna.
4. Vispa ihop vetemjöl och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt, vispa lite till. Gör plättar av smeten.
5. Vispa grädden. Lägg ihop 4 stycken plätt-tårtor med 7– 8 plättar i varje, vispad grädde, nutella och hallon. Sikta över lite kakao.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman


(0)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…